|

İş seyahatinde veri güvenliği için 10 adım

Havaalanı ve otellerdeki güvensiz kablosuz ağlara bağlanmak, iş seyahatlerinde veri kaybına neden olabilir. Bunun yanında iş adamları sanayi casusluğu faaliyetlerinin de hedefinde. İşte seyahatlerinizde veri kaybetmemek ve sanayi casusluğu kurbanı olmamak için dikkat etmeniz gereken 10 adım.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:52 - 18/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Havaalanı, otel, kafe gibi açık alanlarda kablosuz ağdan internete bağlanmak, en önemli güvenlik risklerinin başında geliyor.
Havaalanı, otel, kafe gibi açık alanlarda kablosuz ağdan internete bağlanmak, en önemli güvenlik risklerinin başında geliyor.

İş seyahatindeyken bilgisayarınıza tanımadığınız bir USB bellek takmak, akıllı telefonunuzdan bir Wi-Fi ağına bağlanmak ya da sosyal medyaya bir fotoğraf yüklerken konum paylaşmak sandığınız kadar masum olmayabilir. Global güvenlik yazılımları şirketi Bitdefender Antivirüs uzmanlarının, iş seyahatine çıkacak kullanıcılara önerileri şöyle:

1 Ülkenizden ayrılmadan önce:
Cihazlarınızdaki güvenlik yamaları ve antivirüs yazılımınızın güncel olduğundan emin olun.
2 Verilerinizi ve cihazlarınızı şifreleyin:
Sadece verilerinizi değil, cihazlarınızı da şifreleyin. Güçlü, zor, anlaşılmaz ve benzersiz şifreler seçtiğinizden emin olun. Uçtan uca şifreleme kullanın.
3 Wi-Fi özelliğini kapatın:
Seyahat ederken Wi-Fi ve Bluetooth’u devre dışı bırakın. Wi-Fi kullanmanız gerekiyorsa, VPN’le kullanın. Bir otelin kablolu internet erişimini kullanmak bile sakıncalıdır. 3G veya 4G hücresel bağlantı en güvenli seçenek olacaktır.
4 Depolama aygıtı kullanırken dikkat edin:
USB bellek, CD, harici disk gibi depolama araçlarını kullanmadan önce virüs taraması yapın.
5 Hediye USB diskler tuzak olabilir:
Tanımadığınız kişilerce hediye edilen ya da güvenliğinden endişe ettiğiniz depolama aygıtlarını güvenlik taraması yapmadan kullanmayın.
6 Yeni bir e-posta tanımlayın:
Bilgi işlem ekibinizle konuşarak sadece seyahatiniz sırasında kullanmak için yeni bir e-posta hesabı açtırın. Yeni e-posta açmanız, sehayatte verileriniz ele geçirilse bile eski iletilere erişilmesini sağlamayacaktır.
7 Cebinizdeki casus:
Görüşmelerinizin gizlice kaydedilme ihtimalinden endişe ediyorsanız seyahatinizde geçici olarak akıllı olmayan bir telefon kullanmanız yararlı olur.
8 Akıllı telefon açık kapı:
Yurtdışında akıllı telefon kullanmak verilerinizin çalınması veya gözetlenmeniz için bir çok yönteme açık kapı anlamına gelir.
9 Sosyal medya hassas:
Konumunuzu bildiren verilerin bulunduğu fotoğrafları sosyal medyaya yükleyerek kasıtlı veya kazayla bulunduğunuz yeri ifşa etmemeye dikkat edin.
10 Eve döndüğünüzde:
Gittiğiniz ülkeden döndüğünüzde cihazlarınızı virüs taramasından geçirmeyi ihmal etmeyin. Kararlı bir korsanının saldırılarını kendi ülkelerinde olduğunuz zamanlarla sınırlamayacağını unutmayın. Ülkenize döndüğünüzde de bunu deneyebilirler.
#Teknoloji
#Veri
#Güvenlik
6 yıl önce