|

İşte 'en ince' ayrıntılarıyla One Plus 2

Büyütecimizi yeni fiyat/performans kralı One Plus 2'nin üzerine tutuyoruz.

Yeni Şafak
23:32 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 20:32 - 28/07/2015 Salı
Diğer

Bugün sabah paylaştığımız haberimizde One Plus 2'nin tüm temel özelliklerini vermiş olsak da modelin önemine binaen biraz daha detaya girmenin yerinde olacağı kararına vardık.



Tüm teknik özelliklerini

paylaştığımız için bir kere tekrar etmeye gerek yok. Haliyle doğrudan ayrıntılara geçiyoruz:







Oxygen OS 2:

Android 5.1.1'in üzerine giydirilen Oxygen 2.0 arayüzünde de oldukça önemli geliştirmeler mevcut. Bunların başında kapasitif tuşları dilediğimiz gibi özelleştirebilmemiz geliyor. Yani çeşitli görevlere atayabiliyor yahut atalı görevlerin yerini değiştirebiliyor, uzun basarak farklı bir eylem tanımlayabiliyor hatta dilersek tamamen kaldırabiliyoruz.



Bir diğer önemli detay ise parmak hareketlerimizin oldukça geniş bir işlevsellik sunması. Örneğin çift tıkla ekranı açıp kapayabilirken, ekrana o çizdiğimizde otomatik olarak kamera açılıyor. Veya çif parmakla dikey çizgi çektiğimizde doğrudan müzikleri oynatıp, durdurabiliyoruz. Tabii bunlar sadece birkaçı, daha bir sürü konfigürasyon var yapabileceğimiz.



Çeşitli temalar ve ikon paketleri arasında seçim yapmamıza müsaade eden Oxygen 2.0 buna ek olarak LED bildirim renklerini de yönetmemize olanak sağlıyor. Keza menü renk düzenlerini bile keyfimizde değiştirebiliyoruz.







Root:

Android'i tercih etmenin en önemli sebeplerinden birisi -hatta belki ilki- hiç kuşkusuz açık kaynaklı olduğu için sistem dosyalarına erişim sağlayabilmemiz, gerekli değişiklikleri yapabilmemiz veyahut yapılmış değişiklikleri kendi cihazımıza yükleyebilmemiz. Tabii tüm bunları yapabilmek için cihazımızı root etmemiz gerekiyor. Bugün pek çok üretici root işlemi yapılmış cihazları garanti kapsamı dışına çıkarsa da One Plus için bu geçerli değil. Yani root yapsanız da garanti sürüyor. Yalnız dikkat edin, çünkü root yaparken cihaz susarsa (yani bozulursa) o zaman garanti dışında kalıyorsunuz. Bunun anlamı şu, diyelim root attınız cihaz da sağlamlığını koruyor fakat örneğin daha sonra root ile alakasız bir şeyde (örneğin kamerada) bir sorun oldu. Garanti işliyor.







Yongaseti:

Snapdragon 810'un gözden geçirilmiş v2.1 versiyonu ile geliyor ki bunun anlamı ilk nesilde yaşanan ısınma sorunlarının giderilmiş oluşu. Yani diğer bir deyişle yongasetinden tam performansla faydalanabileceğiz. Dahası yeni versiyonda grafik ünitesinin saat hızını (Adreno 430) 600Mhz'dan 630MHz'a çıkaran Qualcomm bu sayede Samsung cephesindeki rakibi Exynos 7420'nin GPU'su olan Mali-T760'yı da performans açısından yakalamayı başarmış. Bu arada 810'da yer alan Cortex-A57 tabanlı performans çekirdeklerinin saat hızı 2GHz olsa da One Plus 2 güvenli bölgede kalmak adına 1.8GHz ile sınırlı tutmayı yeğlemiş.



Fiyatlandırma:

Gerçi sabahki haberimizde değinmiştik bu konuya ama biraz daha detaya girelim. Fiyatlar bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Örneğin Amerika'da 329 (16GB) ve 389 dolarken (64GB), AB'de 339 ve 399 avro ve İngiltere'de ise 239 ve 289 poundluk bir değer biçilmiş modele. Eğer yurtdışından getirebiliyorsanız önce hangi ülkede ne kadara satıldığını araştırın deriz. 11 Ağustos itibarı ile satışa sunulacak olan modelin ilk pazarları Çin, AB, ABD, Kanada ve Hindistan olarak belirlenmiş durumda.





Kamera:

13MP çözünürlüğe ve 1/2.6-inç'lik sensör büyüklüğüne sahip olan kamera gücünü Sony IMX214 görüntü algılayıcısından alıyor. 1.3 mikronpiksellik sensöre ve F2.0 diyafram aralığına yer veren model bu sayede tatminkar bir düşük ışık performansı sunarken, OIS ve lazer odaklanma gibi artılar da daha stabil ve net görüntüler vaat ediyor. 4K ve ağır çekim video çekim destekleri de cabası.





Batarya ve şarj:

One Plus 2'de yer verilen 3,300mAh gücündeki bütünleşik bataryanın 0-100 performansı 3 saat 20 dakika sürüyor ki bu kesinlikle berbat bir değer. Dahası hızlı şarj yahut kısa sürede bir kısmını (ör. 15 dakikada %20 gibi) doldurmamıza yarayan turbo şarj gibi özellikler de yok. Keza kablosuz şarj da konmamış. Kısacası burası ciddi anlamda sıkıntılara gebe.





Aksayan ayaklar:

One Plus 2 her ne kadar pek çok açıdan tatminkar bir performans vaat etse de hiç kuşkusuz eksiklikleri de mevcut. Bataryaya yönelik eksileri hemen yukarıda aktardık zaten. Buna ek olarak microSD yuvasına yer vermeyişini de bir diğer majör handikap olarak değerlendirebiliriz. Keza NFC özelliği de yok. Açıkçası davetiye sistemi de artık gerçekten sıkıcı bir hal almaya başladı. Şu yöntemden vazgeçip standart dağıtıma geçseler özellikle bizim gibi modelin doğrudan satılmadığı ülkelerdeki taliplilerin işi ciddi derecede kolaylaşacak.



Evet; son olarak da videosunu paylaşalım:
















#one plus 2
#android
#akıllı telefon
9 yıl önce