|

OnePlus 2 tanıtıldı: İşte tüm detaylar

Yılın en merakla beklenen modellerinden birisi olan One Plus 2'nun tanıtımı gerçekleştirildi. İşte tüm detaylar...

Yeni Şafak ve
10:20 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 10:22 - 28/07/2015 Salı

Mükemmel fiyat/performans oranı sunan OnePlus One ile geçtiğimiz yılın en popüler modellerinden birinin altına imzasını atan Çin'in yükselen yıldızı One Plus, One Plus 2'nun resmi tanıtımını gerçekleştirdi.



Lafı hiç uzatmadan bölüm bölüm göz gezdiriyoruz:



Kasa:


One Plus 2 ile selefi arasındaki malzeme kalitesi farklılığı daha ilk bakışta göze çarpıyor. Plastik kasalı One Plus One'ın aksine

magnezyum alüminyum alaşımlı çerçeve

ve yan bantların kullanıldığı modelin fiziksel ana ekran tuşu da mevcut ki bu tuş aynı zamanda parmak izin okuyucusu işlevi görüyor. Ana tuşun yanında ise her Android'de olduğu gibi iki tane kapasitif tuş var. Klasik ses ayarı ve güç düğmelerinin (ki bunlar da cilalanmış çelikten) haricinde bir de kaydırmalı formda alarm tuşuna ev sahipliği yapan model bu sayede ses ve bildirim profilleri arasında hızlıca geçişe olanak sağlıyor.





Ekran:


5.5-inç'lik ekran büyüklüğü ile gelen One Plus 2'da yer verilen panel

In-Cell LCD (
)

formunda. Ekran çözünürlüğü ise

1920x1080

piksel değerinde. 1,500:1 kontrast oranına sahip olan panelin üst ve dip parlaklık seviyeleri arasında oldukça geniş bir aralık oluşu sayesinde hem

güneş altı görülebilirlik

tatminkar seviyede hem de en düşük seviye parlaklığın gerçekten düşük oluşu nedeni ile özellikle gece kullanımlarda güç tüketimi oldukça düşük.



Arayüz:


Model

Android 5.1

işletim sisteminin üzerine giydirilmiş

OxygenOS 2.0

arayüzü ile geliyor. OxygenOS'nin bu tür arayüzler içerisinde en sadelerinden birisi olduğunun altını çizelim. Bunun avantajı sistem kaynaklarının az tüketimi sebebiyle daha RAM dostu bir kullanım olarak özetlenebilir. Bununla beraber kişiselleştirme seçeneklerinin normal kullanıcılar için gayet yeterli olduğunu da not olarak düşelim.





Yongaseti, RAM ve dahili hafıza:


Snapdragon 810 v2.1

yongaseti ile gelen modelde

4GB LPDDR4 RAM (
)

yer alıyor. Yongasetinin yeni sürüm olması sebebiyle ısınma sorunları giderilmiş durumda. 2K (2560x1440) değil de FHD (1920x1080) ekran çözünürlüğü sayesinde oldukça tatminkar bir performans sunan modelin 16 ve 64GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğine sahip versiyonu mevcut.

microSD yuvası ise yok

. Gerçi Android olduğu için

OTG desteği

üzerinden USB>microUSB belleklerle takviye edebiliriz dilersek.



Kamera:


13MP

çözünürlüğündeki

çift LED flaş

lı arka kamerada

1.3 mikron

piksellik sensöre ve

F2.0 diyafram aralığı

na (

) yer veren model bu sayede tatminkar bir düşük ışık performansı sunuyor.

Lazer odaklanma ve OIS

destekleri sayesinde performans çıtasını yükselten One Plus 2'nun kamerasında kullanılan oldukça önemli bir diğer ekstra özellik

Süper Çözünürlük Modu

sayesinde görüntülerin dilenirse 50MP çözünürlüğünde işlenebilmesi. Kameranın

4K

video çekimi ve HD çözünürlüğünde 120 kareyle

ağır çekim

modları sunduğunu da not olarak düşelim. Ön kamera ise 8MP çözünürlüğüne sahip.





Diğer detaylar:


3,300mAh batarya

kapasitesi ve

çift SIM

desteğiyle gelen modelin bağlantı yuvasının yeni nesil

USB Type-C

standartında oluşu büyük bir artı. Keza erkek USB ucunun (daha büyük olan) tersine çevrilebildiğini de not olarak düşelim. Farklı arka kapak seçenekleri sayesinde dilediğimizce de kişiselleştirebileceğiz. NFC'ye yer verilmemesi ise oldukça enteresan. Gerçi ülkemizde zaten çok kısıtlı bir kullanım alanına sahip olduğundan çok da önemli bir eksik olduğunu söylemek güç.



Son olarak da modelin 151.8 x 74.9 x 9.85 mm ölçülerinde ve 175 gr ağırlığında olduğunu belirtelim. Haliyle bu açılardan pek de iddialı olduğunu söylemek mümkün değil. Ne de olsa piyasada kendisinden çok daha ince ve hafif modeller bulunabiliyor.





Fiyatlandırma ve çıkış tarihi:


Bildiğimiz gibi ilk One Plus modelinin en büyük sıkıntısı davetiye usulü ile satıldığı ve uzun bir süre sadece Çin pazarına özel kaldığı için yaşanan erişim sıkıntısı olmuştu. İşte One Plus 2 ile birlikte yine ilk etapta davetiye sistemi sürdürülecek olsa da bu geçen sefere kıyasla çok daha hızlı ve kısa bir süre içerisinde gerçekleşecek. Keza satış pazarları da artık çok daha yaygın.



11 Ağustos itibarı ile Çin, AB, ABD, Kanada ve Hindistan'da satışa sunulacak olan modelin 16GB'lık versiyonu

329 dolar,

64GB'liği ise

389 dolar

olacak.




#One plus 2
#android
#akıllı telefon
9 yıl önce