|

Korsanlara karşı Atar nöbette

Atar Labs tarafından geliştirilen ATAR savunma platformu, kendisine öğretilen saldırı reflekslerini otomatik olarak işletiyor ve korsanlardan gelebilecek saldırılara karşı koyuyor. Böylece Güvenlik Operasyon Merkezleri'nin daha az siber güvenlik personeliyle yönetilmesi sağlanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:50 - 30/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Adeta bir uçak kokpiti gibi tasarlanan ATAR savunma platformu, siber saldırılara karşı koymayı kolaylaştırıyor.
Adeta bir uçak kokpiti gibi tasarlanan ATAR savunma platformu, siber saldırılara karşı koymayı kolaylaştırıyor.

Türkiye'deki siber güvenlik şirketlerinen Atar Labs tarafından geliştirilen ATAR savunma platformu, kendisine öğretilen saldırı reflekslerini otomatik olarak işletiyor ve korsanlardan gelebilecek saldırılara karşı koyuyor. Böylece ATAR, bir güvenlik operasyon merkezinde sık tekrarlanan işlemleri bir insan uzmana gerek kalmaksızın işletebiliyor.

SİSTEM BİR UÇAK KOKPİTİ GİBİ

ATAR savunma platformu toplam alarm işleme yükünün yüzde 30-40’lık bölümünü otomatik olarak karşılarken, sağladığı vaka inceleme ve cevaplama imkânları, operasyon merkezi uzmanlarının yaklaşık 20 kat daha hızlı analiz ve çözümleme yapmasına imkan sağlıyor. Söz konusu vakaları tek tek incelemek için kurumlarda yeterli sayıda çalışan bulunmadığını ifade eden ATAR Labs CEO’su Burak Dayıoğlu, “ATAR'ın olay inceleme ve soruşturma arayüzünü bir uçak kokpiti gibi düşünebiliriz” şeklinde konuştu.

DAHA AZ KİŞİYLE SAVUNMA GÖREVİ

Güvenlik Operasyon Merkezlerini (SOC) daha hızlı, esnek ve akıllı bir yapıya kavuşturmak üzere geliştirilen ATAR’ın başarısını tüm dünyaya yaymayı amaçladıklarını ifade eden Dayıoğlu, “ATAR, SOC'ta çalışan operatörlerin daha az deneyimle de değer sağlamasına imkân veriyor. Toplamda her bir vardiyada 10 uzman ve 5 kıdemli uzman ile çalışan bir SOC, kolaylıkla 8 uzman ve 2 kıdemli uzman ile işler duruma getirilebiliyor” dedi.

#ATAR
#SOC
6 yıl önce