|

OnePlus 2: 4GB RAM ve USB Type-C ile geliyor

Akıllı telefon dünyasının en merakla beklenen modellerinden birisi olan OnePlus 2'nun neredeyse tüm teknik detayları netlik kazandı.

Yeni Şafak
08:31 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:33 - 8/07/2015 Çarşamba
Diğer

Sahip olduğu mükemmel fiyat/performans oranı ile tüm dünyanın ilgisini bir anda üzerine çeken OnePlus One'ın halefi olacak OnePlus 2'nun çıkış tarihi yaklaştıkça üzerindeki sis perdesi de hızla aralanıyor.



27 Temmuz tarihinde tarihinde yapılacak ve geleneksel yöntemin (yani sunum ve seyirciler) yanısıra

birlikte resmi tanıtımının gerçekleştirileceği modele yönelik en fazla merak edilen detaylardan birisi de kaç GB RAM'e sahip olacağı idi. Doğrudan OnePlus tarafından yapılan açıklamada modelin 4GB RAM'e sahip olacağının da ilan edilmesi ile birlikte bu da açıklığa kavuşmuş oldu.



Son bilgiler ışığında OnePlus 2'nun teknik özelliklerine baktığımızda karşımıza çıkan tablo şöyle:



·Cyanogen arayüzü üzerinde Android 5.1


·5.5 (ya da 5.7) inç'lik (1920x1080) LTPS LCD ekran


·Snapdragon 810 yongaseti (ısınma sorununun giderildiği v2.1)


·16/64GB dâhili bellek


·4GB LPDDR4* RAM


·16MP arka kamera (4K çekim, çift LED flaş) + 5MP ön kamera


·USB Type-C bağlantısı


·Lazer odaklanmalı parmak izi tarayıcısı


·3300 mAh bütünleşik batarya



450 doların altında

(muhtemelen 449 dolar olacaktır) bir fiyat etiketi ile raflardaki yerini alacak olan modelin çıkış tarihi yukarıda da belirttiğimiz gibi 27 Temmuz.







*

LP-DDR4

(Low Power > Düşük Güç DDR4) bellekleri selefi LP-DDR3 (ki halen ana akım bu) ile karşılaştırdığımızda karşımıza çıkan en önemli fark çok daha düşük (%40'a varan oranda) güç tüketmeleri. Bunun temel sebebi ise voltajın 1.2V'den 1.1V'ye düşürülmüş oluşu. Bu da doğal olarak batarya tasarrufu anlamına geliyor.



RAM'lerin en önemli görevi, cihazımızın kısa vadeli eylemlerinin yönetimi. Yani halihazırda çalıştırdıklarımız ile arka planda çalışanlar. DDR4 ile birlikte DDR3'e kıyasla bant genişliği ikiye katlandığı ve buna paralel de veri işlenme hızı da (neredeyse) ikiyle çarpıldığı için (1.8x dolayında pratikte) bu bize pratikte çok daha hızlı yükleme zamanları ve daha akıcı oyun deneyimi olarak dönüş yapıyor.





#android
#akıllı telefon
#oneplus one
#oneplus 2
9 yıl önce