|

Siz gösterin, Google (iyi kötü) Türkçe'ye çevirsin!

Google, çeviri uygulamasına yönelik kapsamlı bir güncelleme yayımladı. Artık sadece metinleri değil, görsel üzeri yazıları da çevirebiliyor. Tabii pek başarılı olduğunu söylemek güç.

Yeni Şafak
20:16 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:34 - 29/07/2015 Çarşamba
Diğer

Google, çeviri uygulamasına yönelik kapsamlı bir güncelleme yayımladı. Türkçe dil desteği de eklenen uygulama bunun yanı sıra artık sadece metinleri değil, görsel üzeri yazıları da çevirebiliyor.



Yazı çevirmeyi zaten anlatmaya gerek yok. Uygulamayı açıp, dilleri seçip (örneğin Türkçe'den İngilizce'ye gibi) oradaki boşluğa çevrilmesini istediğimiz sözcükleri yazıyoruz. Google da (elinden geldiğince) çeviriyor.



Asıl önemli olan görsel çevirme. Misal yolda bir tabela gördük yahut İngilizce bir kitabın kapağında ne yazdığını merak ettik hemen ekrandaki kamera tuşuna basıyoruz ve kamera açılınca da çevrilmesi istediğimiz kelimelere dokunuyor ve 'tara' diyoruz. O da tarayıp bize Türkçe'sini yazıyor.



Peki ne kadar başarılı?


Eğer tek kelimelik şeyler gösteriyor veya yazıyorsak sorun yok. Keza 2-3 kelimelik basit cümleleri bile düzgün biçimde (en azından anlayabileceğimiz şekilde) çeviriyor. Ama kelime sayısı arttıkça yahut işin içine edatlar veya zarflar girince çuvallıyor. Aynısı görseller için de geçerli keza.



Örneklendirelim ki daha kolay anlaşılsın:





Evet; Android'lere indirmek için

tıklamanız kafi. iOS için de

alalım. Yükledikten sonra ilk olarak ayarlara girip 'çevrimdışı dilleri yönet' deyip, Türkçe'yi eklemeyi unutmayın.




#google
#android
#ios
#tercüme
#akıllı telefon
#uygulama
9 yıl önce