Almanya Başbakanı Scholz: Putin bir Rus imparatorluğu kurmak istiyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Putin bir Rus imparatorluğu kurmak istiyor" ifadelerini kullandı. Almanya, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle ülkenin hava sahasını Rus uçaklarına kapatacak.

Haber Merkezi AA
Olaf Scholz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, savunma harcamaları için 100 milyar avroluk ek bir fon ayıracaklarını açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Putin bir Rus imparatorluğu kurmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde dördüncü gün: Dakika dakika bölgedeki son gelişmeler

Almanya, hava sahasını Rusya'ya kapatıyor

Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle ülkenin hava sahasını Rus uçaklarına kapatacağını duyurdu.

Haberde, Ulaştırma Bakanı Volker Wissing'in ARD'ye ülkesinin Rusya'ya yerel saatle 15.00'ten itibaren hava sahasını kapatacağını doğruladığı belirtildi.

Ulaştırma Bakanlığının Twitter hesabından dün yapılan paylaşımında, "Bakan Volker Wissing Alman hava sahasının Rus uçaklarına kapatılmasını destekliyor ve bunun için hazırlıkların tamamlanmasını istedi." ifadesi kullanılmıştı.

Rus birlikleri, Ukrayna'da zırhlı araç heykelini gerçek sanarak ateş açtı

Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için İstanbul'un da olduğu beş şehir önerdi

FOTOĞRAF 5
Kiev'de esir alınan Rus askerlerinin görüntüleri paylaşıldı
Ukrayna'nın başkenti Kiev ve çevresinde çatışmalar sürerken, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, esir alınan Rus askerlerine ilişkin görüntüleri paylaştı.

Ukraynalı asker Rus tankını böyle imha etti
Ukraynalı asker, terk edilen bir Rus tankının omuzdan atılan füze ile vurdu. İsabet alan Rus tankı kullanılamaz hale geldi.

FOTOĞRAF 8
'Annem Rus, babam Ukraynalı, ben hangisinden vazgeçeyim'
Ukrayna asıllı Türk vatandaşı olan Adana-Ukrayna Dostluk Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İrem Tarı, babasının Ukraynalı annesinin ise Rus olduğunu belirterek, "Şimdi ben hangisinden vazgeçeyim. Kardeş kardeşi öldürüyor" dedi.

FOTOĞRAF 4
Ukrayna'da silahlanan siviller Rus tankını durdurdu
Rusya ile Ukrayna askerleri arasında yoğun çatışmalar 4 gündür devam ediyor. Ukrayna'da silahlanan siviller, Çernihiv bölgesinde ilerleyen Rus tankını durdurdu.