Dış basından Boğaziçi'ne destekler arka arkaya: BBC de boş durmadı

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki provokatif gösterilere İngiliz basınından da destek gecikmedi. BBC News yayınladığı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından üniversitedeki protestoların arttığını belirterek, "Boğaziçi öğrencilerini desteklemek için Türkiye çapında yeni protesto çağrıları yapılıyor." denildi. Avrupa Parlamentosu Terry Reintke de "LGBT'lileri günah keçisi yapmak, Polonya ve Macaristan'da gördüğümüz tehlikeli bir taktik." ifadelerini kullandı.

Arşiv

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu'nun atanması bahanesiyle başlayan gösteriler günlerdir sürüyor. Öğrenci bile olmayan provokatörlerin katıldığı ortaya çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gezi parkı olaylarındaki gibi ortalığı karıştırmak isteyen kesim, gösterilere desteklerini sürdürüyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/03/09/35/resized_69f71-dbedeb1abogazici_322.jpg

Erdoğan'ın sözleriyle gerilimi tırmandırıyorlar

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin Erdoğan, AK Parti il kongrelerine hitabında, yaşananlara tepki göstererek, "Siz kıran döken gençlik değil, tam aksine kırılanları, dökülenleri ayağa kaldıran gençliksiniz. Gençliğimizi, LGBT gençliği değil tarihten gelen bu milletin o şanlı tarihindeki gençlik olarak ileri taşıyacağız.'' demişti.

GÜNDEM
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençliğimizi, LGBT gençliği değil tarihten gelen bu milletin o şanlı tarihindeki gençlik olarak ileri taşıyacağız

GÜNDEM
Boğaziçi Üniversitesi'nde büyük provokasyon: Kabe fotoğrafına LGBT paçavrası yerleştirdiler

GÜNDEM
Devlet Bahçeli'den Boğaziçi'ndeki rezilliğe tepki: Provokatörler Boğaziçi’ne tutunmanın arayışındadır

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/03/09/37/resized_e0a9e-b6810471bogazici_3069.jpg

"LGBT'lileri günah keçisi yaptılar"

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek veren Avrupa Parlamentosu Milletvekili Terry Reintke de "LGBT'lileri günah keçisi yapmak, Polonya ve Macaristan'da gördüğümüz tehlikeli bir taktik." diye yazdı. Reintke, paylaşımının devamında Ankara'yı suçlamaya kalkarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu, bunu Türkiye'deki topluma karşı yapıyor. Biz bir ideoloji değiliz. Biz suçlu değiliz." dedi.

GÜNDEM
Boğaziçi Üniversitesi'nde provokatörler polise saldırdı: Rektörlük binasını ablukaya aldılar

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/02/03/09/38/resized_e28ea-41f9191dbogazici_7159.jpg

DÜNYA
New York Times gazetesi de boş durmadı: Amerikan basınından Boğaziçi'ndeki olaylara destek

Teröristler gösterilere katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde gözaltına alınan 108 kişiden 79'unun DHKP/C, TKP-ML dahil olmak üzere terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.