Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kapsamında 28 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy verme işlemi ise 20 Mayıs'ta başladı. Yurt dışında bulunan Türk vatandaşları, sandıkların bulunduğu noktalara akın etti.
Gurbetçiler sandıklara akın etti
Sabahın erken saatlerinden itibaren yollara düşen gurbetçiler, oylarını kullanmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Hollanda, Almanya ve Avusturya'da sandık başına koşan gurbetçilerin oluşturduğu kuyruklar kameralara yansıdı.
1 milyon 733 bin 940 seçmen oy kullandı
Yüksek Seçim Kurulu'ndan edinilen bilgiye göre, ikinci tur oylaması için yurt dışına kayıtlı 1 milyon 733 bin 940 seçmen oy kullandı.
Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri bu akşam sona erecek. Gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.
Yurt dışında oy verme işlemleri bugün sona eriyor
Sandığa Avrupa engeli: Türk vatandaşlarının oy kullanamaması için peş peşe provokasyon yaptılar
Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi depremzedelere destek için İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçti
Hollanda'da silahlı saldırı: Önce evi sonra hastaneyi bastı
Alman hükümet uçağı yine arızalandı: Dışişleri Bakanı Baerbock yolda kaldı
Almanya'da esrarın sınırlı yasallaşması tasarısı halkı ikiye böldü
Almanya’da kira artışına sınır geliyor
Avusturya 32 yılın ardından Bağdat Büyükelçiliğini açacak
Avusturya'da bir ortaokulda kıyafet kurallarına uymayan öğrencinin okulla ilişiği kesildi
Avusturya'da Fransa'daki okullarda uygulanan abaya yasağına karşı gösteri düzenlendi