|

Gurbetçiler sandıkları patlatıyor: Türk vatandaşları oy verme noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kapsamında yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy verme işlemleri geçtiğimiz günlerde başladı. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları, oylarını kullanabilmek için sandıkların bulunduğu noktalara akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren yollara düşen gurbetçiler, oylarını kullanmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Hollanda, Almanya ve Avusturya'da sandık başına koşan gurbetçilerin oluşturduğu kuyruklar kameralara yansıdı.

10:34 - 24/05/2023 Çarşamba
Güncelleme: 11:19 - 24/05/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Gurbetçiler, oylarını kullanabilmek için sandıkların bulunduğu noktalara akın etti.
Gurbetçiler, oylarını kullanabilmek için sandıkların bulunduğu noktalara akın etti.

Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kapsamında 28 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının oy verme işlemi ise 20 Mayıs'ta başladı. Yurt dışında bulunan Türk vatandaşları, sandıkların bulunduğu noktalara akın etti.

Gurbetçiler sandıklara akın etti

Sabahın erken saatlerinden itibaren yollara düşen gurbetçiler, oylarını kullanmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Hollanda, Almanya ve Avusturya'da sandık başına koşan gurbetçilerin oluşturduğu kuyruklar kameralara yansıdı.


1 milyon 733 bin 940 seçmen oy kullandı

Yüksek Seçim Kurulu'ndan edinilen bilgiye göre, ikinci tur oylaması için yurt dışına kayıtlı 1 milyon 733 bin 940 seçmen oy kullandı.

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri bu akşam sona erecek. Gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek.


#Hollanda
#Almanya
#Avusturya
#seçim
1 yıl önce