Her yer Filistin her yer direniş

Bütün dayatmalara, zorbalıklara, yasak ve tehditlere rağmen Avrupa'nın her yerinde İsrail karşıtı gösteriler var. İnsan hakları, hukukun üstünlüğü konularında liderlik taslayan Avrupa ülkelerindeki iktidarlar, İsrail’e destek verirken, kamuoyları sokaklarda katliamı protesto ediyor. İsrail’i protestoya tahammül göstermeyen İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Filistin'e destek yürüyüşü için "Provokatif ve saygısızca" dedi. Sözde ifade özgürlüğünü savunan Fransa ise İsrail'i eleştirenlere ağır cezalar getirmeyi planlıyor.

Rishi Sunak, Suella Braverman.

Bir dönem insan hakları ve hukukun üstünlüğünü savunduğunu iddia eden Avrupa ülkeleri adeta teröre desteğin ve nefret kültürünün beşiğine dönüştü. Söz konusu ülkeler bir yandan terör devleti İsrail’in Gazze’deki her türlü katliamını desteklemeyi sürdürürken, bir yandan da kamuoylarında soykırıma tepki gösterenleri cezai müeyyidelere uğramakla tehdit ederek sindirmeye çalışıyor. Özellikle İngiltere, Almanya ve Fransa gibi kıtanın önde gelen devletleri tarafından benimsenirken, Filistinli ölen siviller için en ufak bir yürüyüşe bile müsamaha gösterilmiyor. Son olarak İngiltere’nin başkenti Londra'da 11 Kasım'da düzenlenecek Filistin'e destek yürüyüşü için Başbakan Rishi Sunak'ın "provokatif ve saygısızca", İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın ise "nefret yürüyüşü" ifadesini kullanmasına tepkiler geldi. Sunak, Filistin mitinginin kasıtlı olarak, Birinci Dünya Savaşı'nda Almanya'nın silah bırakmasının yıl dönümü olarak kabul edilen Ateşkes Günü'nde yapıldığını iddia etti. Londra'da 14 Ekim'den bu yana her cumartesi on binlerce kişinin katıldığı Filistin'e destek yürüyüşlerini düzenleyen 6 sivil toplum kuruluşu Sunak ve Braverman’ın tutumlarını için "Gazze halkının bombalanmasına son verilmesi yönündeki halk desteğini bastırma arzusundan kaynaklandığı açıktır" ifadesi kullanıldı. Braverman daha önce Filistin bayrağını yasaklamayı tavsiye etmişti.

İşgalciyi eleştirmek suç olacak

Sözde ifade özgürlüğünü savunan Fransa ise, İsrail'i eleştirenlere ağır cezalar getirmeyi planlıyor. 16 Fransız Senatör tarafından hazırlanan yasa tasarısına göre Siyonizm’e herhangi bir eleştiri getirmek bir yıl hapis ya da 45 bin avro para cezasına sebep olabilecek. İsrail’e karşı nefret söyleminde bulunan biri ise 5 yıl hapis ve 100 bin avro para cezasına çarptırılacak. İsrail, Filistin’in varlığını kabul etmese de İsrail’in varlığını kabul etmemenin de bu ceza kapsamında değerlendirilebileceği bildirildi.

İsrail varlık nedenleri

Almanya’da da, uluslararası kamuoyunda tepkilerin odağı olmaya başlayan terör devleti İsrail’i savunmak için Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck apar topar kamera karşısına geçmişti. Alman Bakan videoda, “İsrail’in güvenliği, Almanya’nın varlık sebebidir” sözünü hatırlatarak soykırımcı güce tam destek verilmesi gerektiğini söyledi.

DÜNYA
İsrail yine okul bombaladı: Ölü ve yaralılar bulunuyor

DÜNYA
Tunus Cumhurbaşkanı Said: Benim lügatimde İsrail ile normalleşme yok

DÜNYA
İsrail saldırıları hamile kadınları kötü etkiliyor: Erken doğum ya da düşük yapıyorlar