Ian fırtınası ABD’de kıyı eyaletlerinde yoluna devam ediyor

Ian fırtınası, ABD’nin Florida eyaletinde geçen Çarşamba gününden itibaren etkili olarak yaklaşık 45 kişinin ölümüne yol açtı. Kategori 4 gücündeki kasırgadan Kategori 1 gücündeki tropikal fırtınaya dönüşen Ian fırtınası, Güney Carolina’nın kıyı şeridinde dün etkili olurken bugün Kuzey Carolina eyaletine doğru yoluna devam ediyor.

Haber Merkezi DHA
Ian fırtınası ABD’de devam ediyor.

Güney Carolina’nın Kuzey Atlantik Okyanusu kıyısındaki Pawleys Adaları fırtınanın merkezinde kaldı ve polis yetkilileri, fırtına sonrasında halkı evlerine dönmemeleri konusunda uyardı. İtfaiye ise fırtınanın etkisini kaybetmesiyle rüzgarın ve selin yol açtığı yangınlara müdahale etti.

Bugün sabah itibariyle Güney Carolina'daki 70 binden fazla haneye elektrik verilemediği belirtilirken fırtınanın yolu üzerindeki Kuzey Carolina'da 340 bin, Virginia'da 100 binden fazla ev ile işyeri de karanlıkta kaldı.

FOTOĞRAF 21
Florida'yı vuran kasırga sonrası korkunç görüntüler: Tekneler sokaklara savruldu timsahlar otoyola çıktı
ABD'nin Florida eyaletini 240 km hızla vuran Ian Kasırgası sonrası bölgeden korkunç görüntüler geldi. Büyük yıkıma yol açan kasırga nedeniyle yüzlerce tekne karaya savrulurken timsahlar ise otoyollara çıktı. Kasırgada 500'den fazla kişi ise mahsur kaldığı evlerden kurtarıldığı belirtildi.
ABD'de etkili olan Ian kasırgasının yol açtığı yıkım havadan görüntülendi
ABD'nin Florida eyaletinde etkili olan Ian Kasırgası sel ve yıkıma neden oldu, yaklaşık 1,9 milyon hane elektriksiz kaldı. Kasırganın kuzeydoğuya ilerlerken daha fazla hasara yol açacağı tahmin ediliyor.