İngiliz F-35 savaş uçağının düşme anı görüntüleri ortaya çıktı

Geçtiğimiz günlerde düşen İngiliz Kraliyet Donanması’na ait bir F-35 savaş uçağına ilişkin yeni görüntüler yayınlandı. Uçağının motorun üzerindeki plastik kılıfın unutulması nedeniyle düştüğü ifade edilirken, ortaya çıkan görüntülerde uçak gemisi pistinde ilerleyen savaş uçağı kalkış rampasına geldiği esnada hızlanmak yerine yavaşlayarak denize düşüyor.

Haber Merkezi İHA
Uçağın düşme anı

İngiliz Kraliyet Donanması’na ait bir F-35 savaş uçağı, Kasım ayının başında Akdeniz’e düşmüş ve pilot kurtarılmıştı.
Savaş uçağının motorun üzerindeki plastik kılıfın unutulması nedeniyle düştüğü ifade edilirken, olaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Savaş uçağının düşme anına ilişkin yeni bir görüntü ortaya çıktı.

İngiliz donanmasına ait F-35'in denize düşme anı paylaşıldı
Akdeniz'de İngiliz donanmasına ait dikey iniş ve kalkış özelliğine sahip F-35 savaş uçağı düşmüştü. Olayın video görüntüsü sosyal medyadan yayınlanmaya başladı. Öte yandan uçağın Rusya'nın eline geçmesine karşı tedbir alınmıştı.


Görüntüde, uçak gemisi pistinde ilerleyen savaş uçağı kalkış rampasına geldiği esnada hızlanmak yerine yavaşlayarak denize düşüyor. Pilotun ise kısa bir süre içerisinde kendisini fırlatarak kurtulduğu anlaşılıyor.

FOTOĞRAF 13
Düşen F-35 uçağında Rusya paniği: İngiliz ordusu alarma geçti
İngiltere'ye ait bir F-35 jetinin Akdeniz üzerindeki rutin operasyonlar sırasında denize düştü. İngiliz basını Kraliyet Donanması'nın F-35 jetini enkazına ulaşmak için Rusya ile yarıştığını duyurdu.

'Hayalet Uçak' Akdeniz'e çakıldı