İngiltere koronavirüs salgını nedeniyle Çin uçuşlarını durdurdu

Çin'den bütün dünyaya yayılan ölümcül koronavirüsü salgını havayolu şirketlerini de etkiledi. İngiltere'nin ulusal havayolu şirketi British Airways, Pekin ve Şanghay’a uçuşları tamamen durdurduğunu açıkladı.

İngiltere'nin ulusal havayolu şirketi British Airways.

İngiliz hava yolları British Airways (BA), yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgını nedeniyle Çin'e tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Açıklamada, karar nedeniyle BA müşterilerinden özür dilenerek, "Müşterilerimizin ve mürettebatın güvenliği daima önceliğimizdir. Gelecek günlerde Çin'e ya da Çin'den seyahat edecek yolcular, BA.com adresinde daha fazla bilgi edinebilir" değerlendirmesi yer aldı.

DÜNYA
Koronavirüs'lü hastanın kriz geçirdiği anlar kamerada

İngiltere, seyahat edilmemesini istemişti

BA'nın, Pekin ve Şahghay ile İngiltere arasında karşılıklı günlük uçak seferleri bulunuyordu.

Uyarının, Hong Kong ve Makao özel idari bölgesi için geçerli olmadığı belirtilen açıklamada, halihazırda Çin'de bulunan İngiliz vatandaşlarından da seyahatlerin gelecek günlerde zorlaşabileceğini göz önünde bulundurarak kendi kişisel koşullarına göre karar vermeleri talep edilmişti.

GÜNDEM
İstanbul Havalimanı'nda koronavirüs önlemi iki katına çıktı

Salgının çıkış noktası olan Hubey eyaleti hariç Çin'den ayrılmak için halen ticari uçak seferlerinin mevcut olduğu vurgulanan açıklamada, Hubey'deki İngilizlerin tahliye edilmesi için de çalışıldığı bildirilmişti.

Ülkede, virüs taşıdığından şüphelenilen kişi sayısı 9 bin 239'a yükselmiş, virüsten etkilenen kişilerle herhangi bir şekilde temasa geçmesi nedeniyle müşahede altına alınanların sayısı da 59 bin 990'a çıkmıştı.

DÜNYA
Çin’de koronavirüs kaosu: Salgında can kaybı 132’ye yükseldi