İşgalci İsrail’den yalanlarla katliam

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) "Hamas Gazze’de sivil alanlara roket atar yerleştiriyor" diyerek paylaştığı görüntü, işgalci İsrail güçlerine ait çıktı. "Hamas sivilleri kalkan yapıyor" algısı oluşturmak isteyen IDF, yalanın ortaya çıkması sonrası paylaşımını apar topar kaldırdı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
IDF tarafından paylaşılan ve yalan olduğu ortaya çıkan görsel.

Terör devleti İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarında masum Filistinlilere, hedef gözetmeksizin saldırmaya devam ediyor.

Uluslararası camianın yaptıkları karşısında üç maymunu oynamasından aldığı güçle, yalanlarla katliamlarını haklı göstermeye çalışıyor.

O yalanlardan birine son olarak dün (16 Mayıs) imza atıldı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Twitter hesabından “İsrail sivilleri korumak için savaşıyor. Hamas kendini korumak için sivilleri kullanıyor” diyerek bir video paylaştı.

Videoda “Hamas, Gazze’de sivil alana roket atar yerleştiriyor” iddiasıyla bir görsel paylaşıldı. O görüntünün işgalci İsrail ordusuna ait olduğu ortaya çıktı. ‘Hamas sivilleri kalkan yapıyor’ algısı elinde patlayan IDF, paylaştığı görüntüyü kaldırdı.

Filistinli genç çektiği kısa film ile İsrail'in zulmünü dünyaya anlattı
Filistinli genç sinemacı Ömer Rammal halkının acılarını ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşayanların uğradıkları zulmü bir dakikalık filme sığdırdı. 'Mekan var oluşumuz, hatıralarımız, geleceğimizdir. Mekan biziz biz!'

İşgalci Yahudi yerleşimciler Kudüs’teki Filistinlilere ateş açtı
Kudüs'ün Shuafat Mahallesi'nde Yahudi yerleşimciler, uzun namlulu silahlarla Filistinlilere ateş açtı. Saldırıda 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, sağlık durumlarına ilişkin henüz bilgi paylaşılmadı.

Filistinli çocukların feryadı hiç değişmedi: Babamı istiyorum
Gazze'de yaşanan insanlık suçu akıllara yıllar önce Filistinli kızın okuduğu şiiri getirdi. İşgalci İsrail'in zindanları suçsuz yere yatan Filistinli babalar ile dolu. Kimi çocuklar babasız kaldı kimileri ise yollarını gözlüyor. Son olaylarda ise İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 55'i çocuk, 33'ü kadın olmak üzere 188'e yükseldi.


Fenomenden İsrail'in Filistin'deki işgaline mizahi açıklama
Insragram fenomeni Faisal Alshaka, İsrail'in Filistin'deki işgal yöntemlerini mizahi bir dille ele aldı. İsrail yönetiminin saldırganlığını ve Batı basının iki yüzlülüğünü işleyen Alshaka'nın videosu milyonlarca kez izlendi.