İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan Uluslararası Adalet Divanının kararına tepki: Yahudi karşıtlığı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) İsrail'in Soykırım Sözleşmesi kapsamında yasaklanan fiilleri işlemesini önlemesine ve gerekli tedbirleri almasına hükmetmesine tepki gösterdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant açıklama yaptı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Güney Afrika'nın İsrail'in Gazze'de işlediği suçlar hakkında soykırım davası açmasını "Yahudi karşıtlığı" olarak niteledi.

UAD'ın aldığı kararla "beklenenin ötesine geçtiğini" öne süren Gallant, "İsrail devletinin, teröristlerle Gazze'deki sivil halk arasında ayrım yapması için ahlak dersi verilmesine ihtiyacı yok." ifadesini kullandı.

Adalete ilişkin yorumlarda bulunan Gallant, Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana 11 binden fazla Filistinli çocuğun öldürüldüğü saldırıları gerçekleştiren, İsrail ordusunun "ruhunda adaletin bulunacağını" savundu.

Gallant, "İsrail devleti, 7 Ekim'i asla unutmayacaktır. İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatları, Hamas terör örgütünün askeri ve idari kapasitesini ortadan kaldırmak ve rehineleri evlerine geri döndürmek için çalışmaya devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM
Adalet Bakanı Tunç'tan Lahey'deki soykırım kararına ilişkin ilk değerlendirme: İsrail Adalet Divanı'nın aldığı karara acilen uymalı

GÜNDEM
İsrail ceza alsın diye çaba göstereceğiz

GÜNDEM
Uluslararası Adalet Divanı'ndan tarihi karar: İsrail soykırımdan yargılanacak!