Rus medyası Türk SİHA’larını yazdı: Türkiye yeni mühimmatlar üretiyor

Rus medyası, Türk SİHA’larını gündeminde tutmaya devam ediyor. Askeri konularda yayım yapan Top War’da kaleme alınan bir yazıda, Türkiye’nin insansız hava sistemlerinde büyük yol kat ettiği ve kendini geliştirmeye devam ettiği belirtilerek, SİHA’lar için üretilen yeni mühimmatlardan bahsedildi.

Haber Merkezi Diğer
Bayraktar TB2

Türkiye üretimi İHA/SİHA’lar, Suriye ve Libya’nın ardından Karabağ Savaşı’nda da başarısını tüm dünyaya göstermişti. Azerbaycan'ın cephedeki başarısının önemli etkenlerinden biri olarak gösterilen Türk SİHA'ları, özellikle Karabağ’daki kullanımının ardından dünya medyasının gündeminden düşmüyor.

Son olarak askeri konularda yayım yapan Rus Top War sitesi, Türk SİHA’larını, Türkiye’nin ürettiği yeni mühimmatlar üzerinden konu edindi. M5 dergisinin çeviri haberine göre, yazıda şu ifadeler kullanıldı:

"Hedefleri etkili bir şekilde yok ediyorlar"

"Türkiye’nin mevcut İHA’ları ve onlar için ürettiği silahlar son zamanlarda yaşanan çatışmalarda kendilerini kanıtladı. Bunlar çeşitli hedefleri minimum riskle etkili bir şekilde yok etmelerini sağladı. Türkiye bu konuda yeni ürünlerini geliştirmeye ise devam ediyor.

MAM serisi özellikle insansız hava araçlarında kullanılmak üzere Türk Roketsan tarafından geliştirildi. MAM-L, Türk SİHA’larının ana mühimmatı ve SİHA operasyonlarının da neredeyse tamamında kullanıldı.

"Yeni mühimmatları test ettiler"

MAM serisinin farklı taktik ve teknik özelliklere sahip sadece iki mühimmatı vardı. Üretici firma ise yeni bir modelin testlerinin başladığını duyurdu ve geçtiğimiz günlerde bu testlerde İHA Bayraktar Akıncı yeni üretilen bir MAM-T bombası ile hedefini başarıyla vurdu."

Rus basınında Türk SİHA'lara övgü: Hayranlıkla izliyoruz

Rus medyası: Türkiye drone savaş sanatını mükemmelleştiriyor

Rus medyası, SİHA yetersizliğini konuşuyor: Rusya SİHA savaşına hazır mı? Cevap hayır

Rusya'dan Türk SİHA'sı açıklaması: Donbas’ta uçuş yapmalarından mutlu değiliz

Rus muhabirin İdlib izlenimleri: Türk SİHA’ları gece-gündüz vuruyor, durum çok zorlaştı
İdlib'de askerlerimize yönelik saldırıların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede SİHA'lar ile askeri açıdan adeta tarihe geçecek operasyonlar yürütüyor. İdlib'deki rejim hatlarından video çekip sosyal medyada paylaşan Rus askeri muhabir, Türkiye'nin SİHA'lar ile Esed askerlerine adeta saklanacak delik bırakmadığını söylüyor. Rus muhabirin çarpıcı ifadelerinden biri şöyle: 'İdlib semalarında Türk SİHA'ları göründüğü anda savaşın seyri değişti.'