|

Rusya'dan Türk SİHA'sı açıklaması: Donbas’ta uçuş yapmalarından mutlu değiliz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Türkiye yapımı insansız hava araçlarının Donbass’ta uçuş yaptığı şeklindeki haberlerden mutluluk duymadıklarını söyledi. Ayrıca Ryabkov, söz konusu iddiaların, Türkiye ile ikili görüşmeleri için değerlendirdiklerini ifade etti.

13:46 - 13/04/2021 Salı
Güncelleme: 14:20 - 14/04/2021 Çarşamba
Diğer
​Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov
​Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov

Ukrayna parlamentosunun Ulusal Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Mısyagin, Ukrayna ordusunda yer alan Türkiye yapımı bir silahlı insansız hava aracının (SİHA) Donbass üstünde uçuş gerçekleştirdiği açıklamasını yapmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Rusya, duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

"İlişkilerimizi etkileyebilir"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, SİHA'ların Donbass’ta kullanıldığı iddialarına ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye ile çok yönlü ilişkilerimiz var. Türk ürünlerinin ihracı, başka ülkelere tedariki, ciddi bir mesele. Kimi şeyleri bizden alıyorlar, kendi üretimi olan kimilerini satıyorlar.
İkili iletişim kanallarımız üstünden benzer konuları ele alıp değerlendiriyoruz, bunu yapmaya devam edeceğiz de. Türk SİHA'larının Donbass’ta görüldüğüne dair söylenenler bizde pek mutluluk uyandırmıyor
."
  • Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Türk tarafı ile görüşmelerinde ‘Ukrayna hükümetinin militarist eğilimlerini güçlendirecek adımlardan kaçınması’ çağrısını yaptıklarını belirtmişti.
#Rusya
#SİHA
#Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov
3 yıl önce