Rusya kontrolü ele geçirdiği kentlerde mobil ekranlar kurmaya başladı

Rusya, Ukrayna’daki savaşta kontrolü ele geçirdiği Mariupol ve Volnovakha kentlerine mobil ekranlar kurarak propaganda yapmaya başladı. Ukraynalılar savaş hakkında bu ekranlar üzerinden bilgi edinecek. Bakanlık bu uygulamayla Ukraynalılara "doğru bilgi" aktarıldığını ifade etti.

Haber Merkezi İHA
Arşiv

Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırılarda kontrol sağladığı Mariupol ve Donetsk’e bağlı Volnovakha kentinde halka yönelik propaganda faaliyetleri yürütüyor.

Rusya’nın kontrolü ele geçirdiği kentlerde yaşayan Ukraynalıları ikna etmek için türlü yöntemler uygulayan Ruslar, mobil ekranlarla propagandaya başladı.

FOTOĞRAF 21
Zelenskiy 'yalan atıyorlar' diyerek çarpıcı detayı açıkladı: Rus ordusu tüm şehirlerden çekilecek
Rus ordusunun işgal girişiminde gelinen son noktayı değerlendiren Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, çatışmalarda şimdiye kadar 30 bin Rus askerinin öldüğünü ve Rus ordusunun elindeki füze mühimmatının neredeyse tamamen tükendiğini vurgulayarak, Mariupol ve Herson dahil tüm şehirlerde geri çekilmelerin yaşanacağını öne sürdü.

Hayatın durma noktasına geldiği kentlerde elektrik, su ve temel ihtiyaçlar hala karşılanamazken, Rusya Acil Durumlar Bakanlığı dış dünya ile bağlantının neredeyse koptuğu iki kente mobil ekranlar gönderdi.

Kent meydanlarına ve mahallelere kurulan ekranlara Rus haber kanalları açılırken, Ukraynalılar savaş hakkında bu ekranlar üzerinden bilgi edinmeye başladı. Bakanlık bu uygulamayla Ukraynalılara "doğru bilgi" aktarıldığını ifade etti.

FOTOĞRAF 6
Rus medyası: 'Tüm insanlık için kötü olacak'
Rus propaganda medya kuruluşları Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan izleyicilere Rusya'nın Ukrayna'ya karşı askeri bir zafer kazanamazsa 'tüm insanlık için işlerin sonu kötü olacak' dedi ve ülkenin savaşı kaybetmesi durumunda nükleer bir saldırıya geçileceğini ima etti.

Rusya'dan Avrupa'ya misilleme: Yabancı haber kuruluşları kapatılacak