Sekiz yaşındaki Ukraynalı kızdan Erdoğan'a Bayraktar TB2 mektubu

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki Türk Büyükelçiliği'nde düzenlenen 29 Ekim resepsiyonunda sergilenen ve 8 yaşındaki Ukraynalı bir çocuğun Cumhurbaşkanı Erdoğan için kaleme aldığı mektup dikkat çekti. Mehktupta, "Çocuklar ölmesin diye sizden bir Bayraktar rica ediyorum" ifadesi yer aldı.

Haber Merkezi Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı ve binlerce insanın öldüğü savaş devam ediyor. Türkiye'nin işgal başlamadan önce Kiev'e sattığı Bayraktar TB2 SİHA'lar, Ukrayna ordusu ve halkı içinde direnişin sembolü olarak görülüyor. Hatta adına şarkılar dahi yapıldı.

ERDOĞAN'A BAYRAKTAR TB2 MEKTUBU

TURKSİD Ukrayna Derneği Başkanı İsmet Yüksel, Kiev'deki Türk Büyükelçiliği'nde dün düzenlenen 29 Ekim resepsiyonundan sevimli bir anekdot paylaştı. Haber7'de yer alan habere göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle düzenlenen resim sergisinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben 8 yaşındaki Ukraynalı çocuğun yazdığı bir mektup dikkatleri çekti.

Irpin kentinden olduğunu söyleyen ve bir adet Bayraktar TB2 isteyen 8 yaşındaki Jenya, TB2'nin yanı sıra Ukrayna ile Türkiye bayraklarını çizdiği mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan! Benim adım Jenya, 8 yaşındayım. Kahraman şehir Irpin'denim. Sizde Bayraktar var. O'nlar savaş için. Bizde ise savaş var. Bizim zaferimiz için, çocuklar ölmesin diye en az 1 Bayraktar sizden rica ediyorum. Teşekkür ederim! Slava (Şan olsun) Ukrayna!"

Selçuk Bayraktar: Polonya’ya ilk Bayraktar TB2 teslimatını yaptık

Selçuk Bayraktar: Dünyada SİHA'larla kazanılan ilk savaşı Türk orduları kazandı
BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda konuştu. Bayraktar, ''Savunma sanayimizin, geldiği nokta açısından baktığımızda böylesine rağbet görmesi hakikaten gurur verici. Ülkemiz adeta mihenk taşı haline geldi. Karabağ'da, Suriye'de, Libya'da yaptıklarıyla ve şimdi Ukrayna da kullanıyor etkin bir şekilde, bütün dünyanın dikkatini çekti. Dünyada SİHA'larla kazanılan ilk savaşı Türk orduları kazandı şeklinde dünya tarihine geçmesine neden oldu'' dedi.


Ukraynalı heyetten Baykar'a ziyaret: Selçuk Bayraktar'a Devlet Liyakat Nişanı takdim edildi

Litvanya'ya yapılan Bayraktar TB2 bağışı: İkili ilişkilerde pozitif hava hakim

FOTOĞRAF 16
'Türk SİHA'ları en iyisi diyorlar Tesla da üretecek mi' sorusuna yanıt: Sosyal medya Elon Musk'ın paylaşımını konuşuyor
Dünyanın çeşitli yerlerindeki çatışmalarda etkili olduğu görülen Türk yapımı İnsansız Hava Araçları bu sefer milyarder girişimci Elon Musk'ın gündeminde. Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, sosyal medya hesabından 'Türk Drone'ları en iyisi diyorlar, Tesla da drone üretecek mi?' sorusuna yanıt verdi. SİHA kararını açıklayan Musk'ın sözleri sosyal medyada çok konuşuldu.