Yunanistan İsrail’e teslim oluyor: 3 milyar avroluk savunma anlaşması imzalandı
12:38, 31/08/2026, PazartesiG: Güncelleme: 12:40, 31/08/2026, Pazartesi
AA

'Aşil Kalkanı'
Soykırımcı İsrail ve Yunanistan Türkiye'ye karşı çok tehlikeli bir oyunun içerisine girdi. İsrail Savunma Bakanlığı ile Yunanistan Savunma Bakanlığı arasında Tel Aviv'de yaklaşık 3 milyar avro değerindeki "Aşil Kalkanı" hava savunma anlaşması imzalandı.
Terör devleti İsrail ve Yunanistan Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı kirli bir ittifakın içerisine girdi.
İki ülke arasında
“Aşil Kalkanı”
adı verilen yaklaşık 3 milyar avroluk dev hava savunma anlaşması imzalandı. Tel Aviv’de imzalanan anlaşmayla Yunanistan’a çok katmanlı hava savunma ağı kurulması kararlaştırılırken, stratejik tesisleri İHA’lara karşı korumak amacıyla 26 milyon avroluk ek bir anlaşma da yapıldı."İsrail'in tarihindeki en büyük anlaşmalardan biri"
Soykırımcı İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmanın İsrail-Yunanistan ilişkilerinde bugüne kadarki
"en büyük savunma ihracatı anlaşması ve İsrail'in tarihindeki en büyük anlaşmalardan biri olduğu"
vurgulandı.Katil İsrail'in Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı kompleksinde gerçekleştirilen imza törenine iki ülkenin Savunma Bakanlığı yetkilileri katıldı.

Hava savunma ağı kuracaklar
Açıklamada, "10 milyar şekeli aşkın (yaklaşık 3 milyar avro)" değerdeki "Aşil Kalkanı" anlaşması kapsamında İsrail'in, Yunanistan'da David's Sling (Davud Sapanı) sistemleri ve Israel Aerospace Industries (IAI) tarafından kurulacak uçaklara ve füzelere karşı savunma için Barak MX sistemi dahil olmak üzere çok katmanlı bir hava savunma ağı kuracağı kaydedildi.
Anlaşmanın Rafael şirketinin Davud Sapanı ve IAI'nın Barak MX sistemlerinin yanı sıra yine Rafael'in Spyder ve IAI'nın hava kontrolüne yönelik MMR tipi çok görevli radarlarını da içerdiği belirtildi.
Bunun yanında Rafael'in öncülüğünde geliştirilecek yeni bir ulusal komuta ve kontrol sistemi de anlaşmada yer aldı.
Açıklamada, "Aşil Kalkanı" anlaşmasının yanı sıra, stratejik tesisleri insansız hava araçlarına karşı korumak ve mevcut savunmayı güçlendirmek amacıyla Rafael'in Drone Dome sistemlerinin satışı için de 26 milyon avro (yaklaşık 92 milyon şekel) tutarında ek bir anlaşma imzalandığı bildirildi.
Katliamcı İsrail Savunma Bakanlığının açıklamasında,
"İsrail, Yunanistan'ın yerli sanayisine bilgi ve teknoloji transferi dahil olmak üzere, sanayi-savunma alanındaki işbirliğini artıracaktır. Bu proje, Doğu Akdeniz'de İsrail'in kilit stratejik ortağı olan Yunanistan ile İsrail arasındaki savunma işbirliğinin bir başka zirvesini oluşturmaktadır."
ifadelerine yer verildi.
Hayat
Troya’nın hikâyesi Roma’da 2 milyonu aşkın ziyaretçiyle buluştu

Ekonomi
Otomobil diye aldı beyaz eşya çıktı: Gerçeği e-Devlet'ten öğrendi

Teknoloji
799 bin TL'ye elektrikli otomobil: Yerli model yeniden siparişe açıldı

Gündem
Gözler kritik zirvede: Mekke ittifakı bugün İstanbul'da bir araya geliyor





Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.