Suriyeli çocuğa saldıran İngiliz çocuğa soruşturma

İngiltere'de bir lisede yaşıtları tarafından Suriyeli bir çocuğun dövüldüğü görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. İngiliz yetkililer, saldırgan çocukla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
İngiltere'deki Almondsbury Lisesi'nde İngiliz öğrenciler, daha önce kolunu kırdıkları Suriyeli çocuğa saldırdı.

İngiltere'nin Huddersfield şehrindeki Almondsbury Lisesi'nde Suriyeli mülteci bir çocuğun yaşıtları tarafından işkenceye maruz kaldığı görüntüler yayılmıştı.

Daha önce kolunu kırdıkları çocuğu okul bahçesinde sıkıştıran zorba gençlerden biri önce çocuğun boğazını sıkarak yere seriyor, ardından zorla su içirmeye çalışarak işkence yapıyor. Okul yönetimi ve polisin yaşanan olaylara tepkisiz kalması eleştirilmişti.

Mülteci çocuğa işkence yapan saldırgan öğrencinin yargılanacağı ifade edildi. Independent'ta yer alan habere göre olay 25 Ekim'de meydana geldi. Görüntülerin yayılmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İngiltere'de Suriyeli öğrencinin kolunu kırıp işkence yaptılar!
İngiltere'nin Huddersfield şehrindeki Almondsbury Lisesi'ne giden Suriyeli mülteci bir çocuğun yaşıtları tarafından işkenceye maruz kaldığı görüntüler sosyal medyada yankı buldu. Daha önce kolunu kırdıkları çocuğu okul bahçesinde sıkıştıran zorba gençlerden biri önce çocuğun boğazını sıkarak yere serdi ardından zorla su içirmeye çalışarak işkence yaptı. Okul yönetimi ve polisin yaşanan olaylara tepkisiz kaldığı dikkat çekti.

Kız kardeşine de saldırmışlar

İngiltere'de 15 yaşında Cemal adındaki Suriyeli mülteciye yönelik ırkçı saldırı dünyada büyük tepki toplarken, Cemal'ın kız kardeşinin de benzer bir saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı.

Yayınlanan bir videoda, Cemal'in kız kardeşinin başörtüsünün zorla çıkarılmaya çalışıldığı ve şiddete maruz kaldığı görülüyor.

İngiltere'de bir ırkçı saldırı daha: Bu kez kız kardeşini hedef aldılar
İngiltere'de 15 yaşında Cemal adındaki Suriyeli mülteciye yönelik saldırı dünyada büyük tepki toplarken, Cemal'ın kız kardeşinin de ırkçı saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı.Yayınlanan görüntülerde ırkçı bir öğrencinin, Müslüman öğrencinin başörtüsünü çıkarmaya çalıştığı görüldü. Video kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

İngiltere'de Suriyeli öğrencinin kolunu kırıp işkence yaptılar! videosunu izlemek için Tıklayın








  • Aileleri için 80 bin sterlin toplandı
  • 15 yaşındaki çocuğa ve ailesine yardım amacıyla kurulan bir internet sitesi aracılığıyla ise 80 bin sterlin toplandı. Guardian gazetesi, Suriyeli gencin ve ailesinin, iki yıl önce Birleşmiş Milletler yardımıyla İngiltere'de yaşamaya başladığını aktardı.

Ailesi taşınmayı düşünüyor

İngiliz basını Cemal'in ve kız kardeşinin sürekli olarak kötü muameleye maruz kaldıkları için ailenin yeniden taşınmayı düşündüğünü yazdı.