|

Suriyeli çocuğa saldıran İngiliz çocuğa soruşturma

İngiltere'de bir lisede yaşıtları tarafından Suriyeli bir çocuğun dövüldüğü görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. İngiliz yetkililer, saldırgan çocukla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yeni Şafak
14:51 - 28/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:11 - 29/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
İngiltere'deki Almondsbury Lisesi'nde İngiliz öğrenciler, daha önce kolunu kırdıkları Suriyeli çocuğa saldırdı.
İngiltere'deki Almondsbury Lisesi'nde İngiliz öğrenciler, daha önce kolunu kırdıkları Suriyeli çocuğa saldırdı.

İngiltere'nin Huddersfield şehrindeki Almondsbury Lisesi'nde Suriyeli mülteci bir çocuğun yaşıtları tarafından işkenceye maruz kaldığı görüntüler yayılmıştı.

Daha önce kolunu kırdıkları çocuğu okul bahçesinde sıkıştıran zorba gençlerden biri önce çocuğun boğazını sıkarak yere seriyor, ardından zorla su içirmeye çalışarak işkence yapıyor. Okul yönetimi ve polisin yaşanan olaylara tepkisiz kalması eleştirilmişti.

Mülteci çocuğa işkence yapan saldırgan öğrencinin yargılanacağı ifade edildi. Independent'ta yer alan habere göre olay 25 Ekim'de meydana geldi. Görüntülerin yayılmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kız kardeşine de saldırmışlar

İngiltere'de 15 yaşında Cemal adındaki Suriyeli mülteciye yönelik ırkçı saldırı dünyada büyük tepki toplarken, Cemal'ın kız kardeşinin de benzer bir saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı.

Yayınlanan bir videoda, Cemal'in kız kardeşinin başörtüsünün zorla çıkarılmaya çalışıldığı ve şiddete maruz kaldığı görülüyor.



  • Aileleri için 80 bin sterlin toplandı
  • 15 yaşındaki çocuğa ve ailesine yardım amacıyla kurulan bir internet sitesi aracılığıyla ise 80 bin sterlin toplandı. Guardian gazetesi, Suriyeli gencin ve ailesinin, iki yıl önce Birleşmiş Milletler yardımıyla İngiltere'de yaşamaya başladığını aktardı.

Ailesi taşınmayı düşünüyor

İngiliz basını Cemal'in ve kız kardeşinin sürekli olarak kötü muameleye maruz kaldıkları için ailenin yeniden taşınmayı düşündüğünü yazdı.

#İngiltere
#Suriye
#Mülteci
#Saldıır
5 yıl önce