Yunanistan'da sokağa çıkma yasağını delen rahip ve cemaatinin kaçak ayinini polis bastı

Yunanistan’da hükümetin aldığı kiliselerde toplu ayin yasağına rağmen İliupoli’deki küçük bir kilisenin papazı bir grup Hristiyan ile birlikte ayin yaptı. Olay yerine polis gelince papaz ve kilisedeki insanlar, kendilerini kiliseye kapattı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv

Yunanistan’da hükümetin aldığı kiliselerde toplu ayin yasağına rağmen İliupoli’deki küçük bir kilisenin papazı olan Stilyanos Karpathios, ayin yaptı.

İnsanlar kendilerini kiliseye kapattı

Olay yerine polis arabalarının ve basın mensuplarının intikal etiğini öğrenen papaz ve kilisedeki insanlar, kendilerini kiliseye kapattı ve dışarı çıkmayı reddetti.

1,5 saat bekleyişin ardından polis arabasının olay yerinde ayrıldığı, kimsenin gözaltına alınmadığı ifade edildi.

FOTOĞRAF 9
Wuhan kentindeki doktorun iddiaları dünya gündemine düştü: Gerçekler söylenmeli
Salgının ilk çıkış noktası olan Wuhan, resmi verilere göre koronavirüs büyük ölçüde durdurmayı başardı. Ancak bu durum kafalarda birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Bu noktada, Çin'in Wuhan kentinde görevli olan ve koronavirüsü ile mücadele eden bir doktorun iddiaları dünya gündemine düştü. Çin Devlet Başkanı Cinping'in ziyaretine dikkat çeken doktor, tüyler ürperten bir iddiada bulundu.

FOTOĞRAF 11
Haftanın ilk iş gününde yollar boş: Trafik yoğunluğu yüzde 13
Türkiye'de koronavirüsün görülmesiyle birlikte başlayan trafik yoğunluğundaki düşüş, haftanın ilk gününde de devam etti. İstanbul'da, trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı pazartesi gününde saat 08.30 itibarıyla yoğunluk yüzde 13 olarak ölçüldü.