Bakan Kurum'dan 'TOKİ 1 milyon arsa 10 bin işyeri' açıklaması: Erdoğan detayları açıklayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan "TOKİ, 1 milyon arsa 10 bin işyeri" açıklaması geldi. Bakan Kurum, detayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrası duyuracağını açıkladı.

Haber Merkezi Diğer
Bakan Murat Kurum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan "TOKİ, 1 milyon arsa 10 bin işyeri" açıklaması geldi. Bakan Kurum, detayların Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrası duyuracağını açıkladı.

FOTOĞRAF 16
TOKİ İlk Evim Arsa başvuruları yarın başlıyor
Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi'nde başvurular devam ediyor. Projede yer alan İlk İş yerim ve İlk Evim Arsa programına dahil olan İlk Evim Arsa başvuruları yarın başlıyor. Peki, TOKİ İlk İş yerim ve İlk Evim Arsa başvuru şartları neler, arsa fiyatları ne kadar, ödeme planı nasıl olacak? Detaylar haberimizde...

BAŞVURULAR YARIN BAŞLIYOR

"İlk Evim Arsa"ya başvurular 7 Kasım'a kadar sürecek. 100 bin konut arsası için başvuranlardan o ilde ikamet etme ve 16 bin liranın altında aylık gelir şartı aranacak.

Başvurular Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak. Başvuru bedeli ise 500 lira olarak belirlendi.

Yarın başvuruları başlayacak diğer bir proje de "İlk İşyerim". 7 Kasıma kadar E-Devlet üzerinden ve İl Merkezlerinde Halk Bankası, İlçelerde ise Ziraat Bankası Şubelerinden 10 bin işyeri için başvurular alınacak.

Başvurularda Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olma veya o il sınırlarında faaliyette bulunuyor olma şartları aranacak. İlk İşyerim için ise başvuru bedeli 2 bin lira olacak.