Bakan Nebati: Tahıl Koridoru Anlaşması’nın fiyatlara sağladığı olumlu katkıyı değerlendirdik

Gıda Komitesi toplantısının ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, toplantıda Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe sağladığı olumlu katkının da değerlendirildiğini belirtti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Gıda Komitesi toplandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısının Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bakan Nebati'nin toplantıya ilişkin yaptığı açıklama şöyle;

Küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ile ülkemizin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyrini ele alarak, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe sağladığı olumlu katkıyı değerlendirdik.

Milli Savunma Bakanlığı: Razoni'de denetim saat 10.00'dan itibaren gerçekleştirilecek

FOTOĞRAF 16
Dünyanın yakından takip ettiği ilk tahıl gemisi İstanbul'da: Denetim heyeti bekleniyor
Tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde Ukrayna'nın Odessa Limanı'ndan yola çıkarak dün akşam saatlerinde Sarıyer açıklarına demir atan mısır yüklü Razoni isimli gemi, bugün yapılacak denetimi bekliyor. Milli Savunma Bakanlığı, Razoni gemisinde denetimin saat 10.00'dan itibaren gerçekleştirileceğini açıkladı.