Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Havalimanı metrosunu açtı: İlk bir ay ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane – İstanbul Havalimanı Metrosu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Yeni metro hattının günde 800 bin yolcu ağırlayacağını belirten Erdoğan, "Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada ulaşım sağlanacak" dedi. Yeni metro hattının İstanbullulara hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Kağıthane – İstanbul Havalimanı Metrosu bir ay boyunca ücretsiz olacak" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, belediye başkanlığı görevine geldiği 1994 yılından beri İstanbul için attıkları her adıma, başlattıkları her projeye yapılan itirazlara dikkati çekerek, "Eğer biz bunlara kulak vermiş olsaydık, bugün İstanbul Marmaray'sız Avrasya'sız, Yavuz Sultan Selim'siz, Osmangazi'siz, metrosuz, yolsuz, susuz bir şehir olarak kalacaktı." diye konuştu. Belediye başkanı olarak 1994 yılında İstanbul'da göreve geldiği yıllara işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti: "İstanbul'un suyu var mıydı? Kimden devralmıştık? CHP'den. Çöp dağları var mıydı? Suyu, 110 kilometreden dağları delerek İstanbul'a getirdik. Nereden? Istranca Dağları'ndan. Çöpleri kaldırdık mı? Kaldırdık. CHP nedir? Çöp demektir. Çöp, çukur, çamur. Ve hatırlayın, Ümraniye çöplüğündeki patlamayı, 39 vatandaşımız orada öldü. Hala bir CHP konuşuyor. Neyi konuşuyorsun? Ve bütün bunlarla beraber her ne yaptıysak İstanbul'u çirkin binalara ve yetersiz altyapıya mahkum etmek isteyenlere rağmen yaptık. Kanal İstanbul'u da inşallah bu şekilde hayata geçireceğiz."


  1. Erdoğan, geçen 20 yılda Türkiye'nin diğer 80 vilayetiyle birlikte İstanbul'a kazandırdıkları her eseri ve hizmeti Türkiye Yüzyılı'nın önsözü, girizgahı, altyapısı olarak gördüklerini belirterek, bu güçlü altyapının üzerinde Cumhuriyet'in yeni yüzyılını, Türkiye Yüzyılı haline dönüştürmek istediklerini anlattı.


"Vatanımızın bütünlüğüne göz dikenlere dünyayı dar ettik"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhum Adnan Menderes'in 14 Mayıs 1950'de "Yeter söz milletindir" diyerek başlattığı demokrasi devriminin, tarihlerinde ayrı bir yerinin olduğunu anımsatarak, "Her ne kadar sonu idam sehpasına çıkmış olsa da milli iradenin üstünlüğü esasına dayalı bu haykırış, daha sonra pek çok insana da ilham ve cesaret vermiştir. Biz de 20 yıl önce ülkeyi yönetme sorumluluğunu devraldığımızda 'yeter söz de karar da milletindir' diyerek, bu kutlu adımı bir üst basamağa çıkardık." ifadesini kullandı. Şimdi Türkiye'nin yeni bir seçimin eşiğinde olduğuna vurgu yaparak, son 10 yılda yaşanan olayları hatırlatan Erdoğan, Gezi olaylarından çukur eylemlerine, darbe girişimlerinden terör saldırılarına kadar, sayısız imtihandan geçtiklerini dile getirdi.

Yeni yönetim sistemine geçilen ayın hemen ertesinden başlayarak, ülke ekonomisini mahvetme yolunda birçok adımın atıldığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bunu da başaramadılar. Başaramayacaklar. İşte şu anda İngiltere'nin hali ortada. Fransa'nın hali ortada. Almanya'nın hali ortada. Elhamdülillah bizim halimiz de ortada. Bu imtihanların hepsinin de üstesinden Allah'ın yardımı ve aziz milletimizin desteğiyle gelmeyi başardık. Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine halel getirmek isteyenlere izin vermedik. Vatanımızın bütünlüğüne göz dikenlere dünyayı dar ettik. Önünden, arkasından dolanarak, milli iradeyi devre dışı bırakmaya niyetlenenleri hüsrana uğrattık."


Kağıthane’den metroya binen 24 dakikada İstanbul Havalimanı’na varacak


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müjde: 1 ay süreyle ücretsiz olacak



"Metro hattı 1 ay ücretsiz olacak"


Konuşmasının ardından "Şimdi siz müjde beklersiniz" diyen Erdoğan, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu Hattı'nın bir ay boyunca ücretsiz olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, konuşması sonrasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin tarafından hediye verildi. Erdoğan, daha sonra aralarında TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski başbakanlardan Tansu Çiller, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve bazı milletvekillerinin bulunduğu katılımcılarla açılış kurdelesini kesti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan vatman koltuğuna oturarak metroyu kullandı




Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı 22 Ocak'ta açılacak

İstanbul Havalimanı metrosunda bir ilk: Yerli ve milli sinyalizasyon

İstanbul Havalimanı dünyanın 'bağlantısı en fazla' havalimanlarından biri oldu