|

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı 22 Ocak'ta açılacak

İstanbul Havalimanı metrosu açılış tarihi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Ulaşımı kısaltacak projede sona gelindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den sadece 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılabilecektir." dedi. Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacak. Peki İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den kaç dakika sürüyor? İstanbul Havalimanı- Kağıthane metro durakları neler? İşte detaylar...

11:14 - 22/01/2023 Pazar
Güncelleme: 11:19 - 22/01/2023 Pazar
Yeni Şafak
Kağıthane İstanbul Havalimanı metro durakları
Kağıthane İstanbul Havalimanı metro durakları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, geçtiğimiz günlerde Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattının açılış tarihini duyurdu. Beklenen gün geldi çattı. Kağıthane - İstanbul Havalimanı metrosu bugün açılıyor. Ulaşımı rahatlatacak metro hattının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek. Açılışın ardından da hat faaliyete geçecek. İşte İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattı durakları.

İstanbul havalimanı Kağıthane metro hattı

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılıyor?

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı, 22 Ocak 2023 pazar günü (bugün) Cumhurbaşkanı Erdoğan teşrifi ile açılacak.

İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den kaç dakika sürüyor?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Hattın işletmeye açılmasıyla İstanbul Havalimanı'na Kağıthane'den sadece 24 dakikada, Göktürk'ten 12 dakikada ulaşılabilecektir." dedi.

Kağıthane Istanbul Havalimanı metro durakları neler?

İstanbul 3. havalimanına ulaşımı sağlayacak metro durakları şu şekilde:

  1. Gayrettepe,
  2. Kağıthane,
  3. Hasdal,
  4. Kemerburgaz,
  5. Göktürk,
  6. İhsaniye,
  7. İstanbul Havalimanı

İstanbul'da nerede metro hattı yapılıyor?

Bakan Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın açılacağı tarihi açıkladı ve şu açıklamada bulundu: Bakan Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en teknojik ve modern kent içi raylı sistem projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Yaklaşık 96 kmlik 6 hatta İstanbul için çalışıyoruz. Bu hatlar;

  • Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro hattı yanı sıra; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı, Kazlıçeşme Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ve Altunizade Ferah Mahallesi- Çamlıca Camii Bosna Bulvarı Metro Hattı projeleridir. Bu hatlarımızı tamamlayarak, 284,3 kilometre olan İstanbulun raylı sistem ağını 380,2 kilometreye yükselteceğiz." dedi.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı ne zaman açılacak?

Bakan Karaismailoğlu, "Kağıthane İstanbul Havalimanı Metro hattımızı, 9 gün sonra 22 Ocak 2023 pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile hizmete açıyoruz. Başta İstanbulluların olmak üzere ve dünyanın hizmetine sunuyoruz. İstanbul ile dev bir eseri ve muhteşem bir hizmeti daha buluşturmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz." diye konuştu.

#Kağıthane
#Istanbul Havalimanı
#Kağıthane Istanbul Havalimanı metro hattı
1 yıl önce