Ev kadınları için ‘iş kadını’ danışman

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, ev kadınlarının e-ticaretle tanışmaları için çalışma başlattıklarını belirterek, Türkiye’deki girişimci iş kadınlarının, ev kadınlarına bu anlamda mentorluk yapmalarının planlandığını söyledi.

Yasemin Asan Yeni Şafak
Önder, kadınları e-ticarete yönlendirmeye ilişkin bir altyapı çalışması yaptıklarını ifade ederek, ev kadınlarının güzel ürünler üretmesine rağmen bunları ekonomik değere çeviremediklerini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ev kadınlarının üretime katılmaları ve ekonomik değeri olan ürünlerini satabilmeleri için e-ticaret seferberliği başlatıyor. TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, e-ticarette kadınların biraz daha fazla yer almalarına yönelik TOBB ile beraber bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Emeklilikte yaşa takılanlar TBMM gündeminde

TECRÜBELİ MENTOR

  • Önder, kadınları e-ticarete yönlendirmeye ilişkin bir altyapı çalışması yaptıklarını ifade ederek, ev kadınlarının güzel ürünler üretmesine rağmen bunları ekonomik değere çeviremediklerini belirtti. Önder, yaptıkları çalışma kapsamında Türkiye’de ki girişimci iş kadınlarından belli isimlerin ev kadınlarına mentorluk yapmalarının da planlandığını söyledi.

Ekonomide 5 aşamalı sosyal plan

VERGİ DESTEĞİ

Önder, “İlk aşama olarak şunu yaptık. 12 aylık brüt asgari ücret kadar e-ticarette evde yapılan ürünlerin vergiye tabi olmamasına ilişkin geçen sene bir yasal düzenleme yaptık bu projenin altyapısı kapsamında. Asgari ücreti 12’ye çarptığımızda, o rakama kadar evde yapılan üretimlere dijital satış yaparlarsa vergi ödemeyecekler ama üstü olursa ödeyecekler. Ona ilişkinde ülkedeki büyük e-ticaret platformlarıyla görüşmeler yapıyoruz” dedi.