|

Emeklilikte yaşa takılanlar TBMM gündeminde

Milyonlarca kişinin yakından takip ettiği (EYT), Meclis’in önemli konularından biri oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuda çalışma yaptığına işaret eden milletvekilleri, “İnşallah en kısa zamanda tamamlanır ümidiyle TBMM’den hep birlikte çıkaracağız” görüşlerini dile getirdi.

Nur Banu Aras
00:00 - 13/11/2021 Cumartesi
Güncelleme: 23:05 - 12/11/2021 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önemli gündem konularından biri, milyonlarca kişinin yakından takip ettiği EYT oldu. Önceki gün Meclis Genel Kurulunda emeklilikte yaşa takılanların (EYT) sorunu, iktidar ve muhalefet sözcüleri arasında tartışıldı.

ÇALIŞMALAR PAYLAŞILACAK

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir açıklama beklediklerini söylerken, Altay’a cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “EYT’yle ilgili de (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı) Vedat Bilgin Bey’in Sosyal Politikalar Kurulu’nda üyeyken başlattığı çalışmalar var. Dolayısıyla bu çalışmaların neticesi ortaya çıktığında da tam manasıyla bütün toplum kesimleriyle bu paylaşılacak” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bu konuda çalışma yaptığını yakinen biliyoruz. Fakat kanun teklifini de elbette Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekilleri verecek. Bakanlığın yaptığı çalışmalar bir düzenleme, etki analizi mahiyetinde, yani ne kadar, kaç kişiyi kapsayacağı gibi düzenleme, etki analizi çalışmaları olarak da ifade edebiliriz bunu. İnşallah bu da en kısa zamanda tamamlanır ümidiyle TBMM’de hep birlikte çıkaracağız” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE BİZİ ALKIŞLASIN

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Haydar Akar ise konuşmalar üzerine 3600 ve EYT konusunda partiler arasında uzlaşma olduğunu belirterek, “Evet, madem bir mutabakat var hep birlikte çıkartalım, bütün Türkiye bizi alkışlasın” diye seslendi.

Önce 3600 sonra EYT


  • AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında ise, “Asgari ücretle ve 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde yapılıyor. İnşallah yıl başından sonra bu konular nihayetlendiğinde TBMM’nin gündemine Cumhur İttifakı olarak getirilmek üzere çalışılmaktadır. Cumhur İttifakıyla beraber, paydaşlarımızla istişare yaparak 3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımızı nihayetlendirip, bunu yılbaşından sonra bir kanun teklifiyle gündeme getirip, diğer partilerle de istişare edip kamuoyuna açıklayacağız” dedi.
#TBMM
#EYT
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
#Engin Altay
#Recep Tayyip Erdoğan
#Muhammet Emin Akbaşoğlu
2 yıl önce