EYT başvuru belgeleri: Adım adım e devlet emeklilik başvuru işlemleri

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin Kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylelikle milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği EYT emeklilik başvuru süreci de resmen başladı. EYT başvurularında emeklilik başvuru işlemi için işten ayrılma belgesi sunma şartı da aranmayacak. EYT başvurusunda işlemler e-Devlet girişi ekranı üzerinden yapılabilecek. Peki e-devlet üzerinden EYT başvuruları nasıl yapılacak? EYT başvurusu için hangi belgeler isteniyor? Emeklilik başvurusunda hangi yol ve yöntemler izlenilecek? Detaylar haberimizde.

EYT emeklilik başvurusu için istenen evraklar

Emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunun Resmi Gazete'de yürürlüğe girmesiyle başvurular da resmen başladı. Şartları yerine getirenler, süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak isteyenler emeklilik için başvuru dilekçesi verecek.

EYT başvurusunu kimler yapacak?

EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek. Emekli olabilmek için işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim günü şartını da tamamlamak gerekiyor.

EYT e devlet başvurusu nasıl yapılacak?

EYT başvurusunda aylık alıyor mu sorusuna nasıl cevap verilir?

EYT BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Emeklilik İçin Gerekli Belgeler

ÖZGÜN
EYT emekli promosyonunda rekabet kızıştı: İşte banka promosyon tutarları

ÖZGÜN
Ne kadar emekli maaşı alırım? SGK 4A, Bağkur 4B, Emekli Sandığı 4C emekli maaş hesaplama

ÖZGÜN
EYT'den emekli olup olmadığımı nasıl öğrenebilirim? Emeklilik hesaplama tablosu

ÖZGÜN
EYT'lilere kıdem tazminatı nasıl ödenecek? İşte EYT'de merak edilenler