Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi maçı ne zaman?

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda temsilcimiz Fenerbahçe, Sevilla takımıyla eşleşti. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nun ilk maçını 9 Mart’ta deplasmanda, rövanş mücadelesini ise 16 Mart’ta Kadıköy’de oynayacak. Peki UEFA Avrupa Ligi’nde final maçı ne zaman, nerede oynanacak?

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi maçları: Fenerbahçe-Sevilla maçı ne zaman?

UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan play-off turunun ardından son 16 turu heyecanı çekilen kurayla başladı. Avrupa Ligi’nde gruplarını lider tamamlayan takımların direkt olarak yükseldiği turda ev sahibi takımlar ilk maçlarını deplasmanda oynayacak.

Temsilcimiz Fenerbahçe de grubunu lider tamamlayıp play-off turunu pas geçerek direkt olarak son 16 takım arasına kaldı. Sarı-lacivertliler bu turda İspanya’nın Sevilla takımıyla eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi eşleşmeleri

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu eşleşmeleri

Sevilla – Fenerbahçe maçı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi maçları ne zaman oynayacak?

UEFA Avrupa Ligi final maçı ne zama?

UEFA Avrupa Ligi’nde final 31 Mayıs 2023 tarihinde Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da oynanacak.

Sevilla nasıl bir takım, ne zaman kuruldu?

25 Ocak 1890 yılında kurulan Sevilla FC tarihinin ilk maçını Recreativo takımı ile oynamıştır.İlk kazandıkları kupa Sevilla şehir kupasıdır.Ulusal olarak ilk kez Copa del Rey'i 1934 yılında kazanmışlardır. 1958 yılında açılan Ramón Sánchez Pizjuán'dan önce Chamartin Stadium'u kullanmışlardır. Sevilla FC birkaç kez 2. Lige düşmüş ancak kısa sürede La Liga'ya yükselmişlerdir. UEFA Kupası yarı finalinde 3 İspanyol'un bulunması 1 tanesinin final oynayacağını kesinleştirmiştir.Yarı finalde Sevilla FC yarı finaldeki ilk maçta CA Osasuna'ya 1-0 yenilmesine rağmen kendi evinde 2-0 galip gelmeyi bilmiştir. Ve 2.kez üst üste UEFA Kupası'nı kazanma şansını yakalamıştır. Diğer eşleşmede ise Barselona ekibi Espanyol her iki maçta SV Werder Bremen'i mağlup etmiştir.(3-0),(2-1).Ve finalde iki İspanyol takımı karşı karşıya gelmiştir.

Sevilla oyuncu kadrosu

ÖZGÜN
Süper Lig’de ertelenen maçların oynanacağı tarih ve saat belli oldu

ÖZGÜN
Bugün hangi maçlar var? 24 Şubat 2023 Cuma maç programı​