AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Macron'un skandal açıklamalarına yanıt: Türkiye’siz bir NATO olmayacağı konusunda herkes hemfikir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un tepki çeken açıklamalarına, "Türkiye hakkında 'Barış Pınarı Harekatı’nı yapan Türkiye NATO’dan yardım bekleyemez' diyen Macron’a tam bu noktada söylenmesi gerekenler var. Fransa’nın NATO’ya katkısının ne olduğu hakkında çokça eleştiri var. Ama Türkiye’siz bir NATO olmayacağı konusunda herkes hemfikir" diye cevap verdi.

Ömer Çelik

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye aleyhine NATO çerçevesinde yaptığı açıklamaya ilişkin, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu.

"Türkiye’siz bir NATO olmayacağı konusunda herkes hemfikir"

Çelik, açıklamalarında Macron'un ifadelerine cevaben, "Türkiye hakkında 'Barış Pınarı Harekatı’nı yapan Türkiye NATO’dan yardım bekleyemez' diyen Macron’a tam bu noktada söylenmesi gerekenler var. Fransa’nın NATO’ya katkısının ne olduğu hakkında çokça eleştiri var. Ama Türkiye’siz bir NATO olmayacağı konusunda herkes hemfikir" diye konuştu.

DÜNYA
Macron'dan NATO'da kriz çıkaracak sözler: Türkiye dayanışma bekleyemez

GÜNDEM
Çavuşoğlu'ndan Macron'a sert yanıt: Terör örgütünün hamisi zaten

"Fransa’nın NATO’ya katkısının ne olduğu hakkında çokça eleştiri var"

Sözcü Çelik, "Macron’un Suriye ile ilgili söylediklerinin tamamı, Fransa’nın Suriye’deki sömürgeci geçmişini parlak cümlelerle yaşatmak istemesinden ibaret. O nedenle işi teröre destek vermeye kadar götürebiliyor. Türkiye hakkında “Barış Pınarı Harekatı’nı yapan Türkiye NATO’dan yardım bekleyemez” diyen Macron’a tam bu noktada söylenmesi gerekenler var. Fransa’nın NATO’ya katkısının ne olduğu hakkında çokça eleştiri var. Ama Türkiye’siz bir NATO olmayacağı konusunda herkes hemfikir" yorumunu yaptı.