MİT Başkanı Kalın Irak Meclis Başkanı Halbusi ile görüştü: Birçok alanda iş birliği ele alındı
21:42, 10/09/2026, Perşembe
AA

MİT Başkanı Kalın, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Halbusi ile görüştü
MİT Başkanı İbrahim Kalın, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede güvenlik iş birliği, Kalkınma Yolu Projesi ve bölgesel istikrar adımları ele alınırken, Halbusi terörle mücadele sürecine desteğini vurguladı.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi ile Ankara'da bir araya geldi.
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Kalın, Halbusi ile Ankara'da görüştü.
Bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı görüşmede, iki ülke arasında özellikle güvenlik alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve sorunların çözümü için atılabilecek adımlar değerlendirildi.
Görüşmede, iki ülkenin ortak çıkarlarına hizmet edecek bölgesel güvenlik ile istikrarı destekleyecek iş birliği mekanizmaları hakkında konuşuldu.
Irak'taki su altyapısının rehabilitasyonu, tarım projeleri, imar/iskan ve altyapı gibi projeler ile Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin konuların gündeme geldiği görüşmede, iki ülke arasındaki stratejik ve ekonomik işbirliğinin derinleştirilmesine yönelik yapılabilecekler üzerinde de duruldu.
Görüşmede, Irak'ta yürütülen silahların devlet kontrolünde sınırlandırılması sürecine ilişkin hususlar da ele alındı.
Halbusi, Türkiye'de devam eden Terörsüz Türkiye sürecine yönelik desteğini yineleyerek, sürecin başarısının tüm bölge için önemli sonuçlar doğuracağını ifade etti.
MİT Başkanı Kalın ve Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Halbusi, ikili ve bölgesel konularda iki ülke arasındaki yakın iş birliğinin daha da güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldı.

MİT Başkanı Kalın Atina’da açık ve net konuşmuş

Gündem
MİT Başkanı Kalın'dan Atina'ya ziyaret: Mevkidaşı Demiris ile görüştü

Gündem
MİT Başkanı Kalın Libyalı yetkililerle Ankara'da bir araya geldi