Gazeteci Fatih Portakal, “Altılı Masada Kim Hangi Bakanlığı Alacak? İlk Kez Açıklıyorum” başlıklı YouTube yayınında dikkat çeken ifadeler kullandı.
Altılı Masa'nın 10’uncu toplantısı sonrası konuşan Portakal, 9 saatlik görüşmede liderlerin istediği bakanlıklara dair kulis bilgisini aktardı.
CHP'NİN İSTEDİĞİ BAKANLIKLAR
Portakal, CHP’nin Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nı istediğini öne sürdü.
İYİ PARTİ'NİN İSTEDİĞİ BAKANLIKLAR
Portakal, İYİ Parti’nin ise Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nı istediğini iddia etti.
DEVA, GELECEK, SAADET ve DEMOKRAT PARTİ
Portakal devamında şunları söyledi:
“DEVA Partisi ekonomi, adalet ve Dışişleri Bakanlığı’nı istiyor. Gelecek Partisi, Adalet ve Dış İşleri Bakanlığı üzerinde yoğunlaşmış, Milli Eğitim Bakanlığı’nda da talebi olduğu söyleniyor.
Saadet Partisi, Aile ve Tarım Bakanlığı’nı istiyormuş. Demokrat Parti de Kültür ve Turizm ve Tarım Bakanlığı’yla talebi olmuş.
HEPSİNİN İSTEDİĞİ ORTAK BAKANLIK
En çok konuşulan bakanlık Şehir ve Çevrecilik Bakanlığı. Bütün partilerin talebinde olan bakanlıklardan bir tanesi.”
Kılıçdaroğlu serzenişleri başladı: İYİ Parti'de Akşener'i teselli yarışı
'Altılı Masa'da ortak aday çıktı' iddialarına İYİ Partili Erhan Usta'dan yalanlama
CHP'li büyükşehir belediye başkanları yarın Ankara'da bir araya gelecek
Onur Akın siyasete giriyor: Adaylık için CHP'ye başvuru yaptı
CHP İzmir'deki TOKİ projelerini iptal etti: Vatandaşlar tepki gösterdi
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına ateş açıldı
İYİ Parti il binasına isabet eden mermi soruşturması: Gözaltına alınan şahıs adliyeye sevk edildi
İYİ Parti Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş istifa etti