Bakan Koca duyurdu: Ankara'da bir doktor hastasının saldırısına uğradı ve ameliyata alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Ertan İskender isimli asistan hekimin, bir hastanın saldırısına uğradığını ve ameliyata alındığını açıkladı. Bakan Koca, "Şifa veren eli kesmeye çalışmanın affı mümkün değil." dedi. Bakan Koca, daha sonra yaptığı paylaşımda ise doktorun durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Haber Merkezi Diğer
Arşiv

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde asistan hekim olarak görev yapan Ertan İskender, bir hastanın saldırısına uğrayarak elinden ve belinden yaralandı.

"Şifa veren eli kesmeye çalışmanın affı mümkün değil"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hekimin ameliyata alındığını belirterek, "Durumu yakından takip ediyorum. Şifa veren eli kesmeye çalışmanın affı mümkün değil." ifadelerini kullandı.

"Sağlık durumu iyi"

Söz konusu açıklamadan kısa bir süre sonra yeni bir açıklama yapan Bakan Koca, "Saldırıya uğrayan meslektaşım Ertan İskender’in ameliyatı başarıyla tamamlandı. Kendisiyle konuştum, durumu iyi. Saldırgan adli işlemler için polis gözetiminde. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım. Canımızı emanet ettiğimiz hekimlerimizin hak ve emniyeti bize emanet." dedi.

Doktora orakla saldırdı: Canım sıkkındı, saldırmak için randevu aldım

Esenyurt'ta doktorlara bıçaklı ve demir çubuklu saldırı kamerada
İstanbul Esenyurt'ta babasının kimlik belgesini beyan etmediği için ilaç yazdıramayan bir kişi, Aile Sağlığı Merkezi'ndeki doktorlara bıçak ve demir çubukla saldırdı. Saldırganın babasının olaydan haberi olmadan yaklaşık bir saat sonra kimliğiyle geldiği sağlık merkezinde ilaçlarını yazdırdığı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı Koca'dan aşılama mesajı: Normalleşme için kolları sıvıyoruz
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Hayatımızın yeniden normalleşmesi için kolları sıvıyoruz' mesajıyla birlikte Kovid-19 aşılama kampanyası için hazırlanan kamu spotunu paylaştı. Bakan Koca'nın video paylaşımında ise: 'Covid-19 aşısının ikinci dozunu olduktan sonra bağışıklığın gelişmesi genellikle birkaç hafta sürer. Ayrıca aşı uygulanan kişi korunuyor olsa bile dışarıdan virüsü alması durumunda başkasına bulaştırabilir. Toplumsal bağışıklık oluşana kadar maske, mesafe ve temizlik tedbirlerini uygulamaya devam etmek gerekir.' ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin en güncel aşı haritası: İşte il il aşılama sayısı