|

Doktora orakla saldırdı: Canım sıkkındı, saldırmak için randevu aldım

Rize Devlet Hastanesi'nde çıkan tartışmada görevli doktor Meltem Puşuroğlu, hastası Ali Sırrı K'nın (42) oraklı saldırısı sonucu kolundan ve bacağından yaralandı. Hastane güvenliğince yakalanan saldırgan ifadesinde "Canım çok sıkkındı. Birine saldırmayı kafaya koydum. Doktor odasına girince hiçbir tartışma olmadan direk sakladığım orağı çıkarıp saldırdım" dedi.

14:34 - 8/02/2021 Pazartesi
Güncelleme: 17:25 - 8/02/2021 Pazartesi
DHA
Rize Devlet Hastanesi
Rize Devlet Hastanesi

Olay sabah saatlerinde Rize Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. Psikolojik sorunları olduğu iddiasıyla hastaneye gelen Ali Sırrı K, Psikiyatri Bölümünde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Meltem Puşuroğlu’nun odasına girdi. Doktor Puşuroğlu ile Ali Sırrı K. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Doktor bu sırada 'beyaz kod' verdi.

Çantasından çıkardı

Ali Sırrı K, yanında taşıdığı çanta içerisinden çıkardığı bölgede ot biçmede kullanılan kesici alet orakla kadın doktora saldırdı. Saldırı sonucu doktor Meltem Puşuroğlu, kolundan ve bacağından yaralandı. Kadın doktor, hastanede tedaviye alınırken, hastane özel güvenliğince yakalanan saldırgan da gelen polis ekiplerine teslim edildi.

İfadesi ortaya çıktı

Ali Sırrı K'nın ifadesi ortaya çıktı. Psikolojik sorunları olduğunu anlatan saldırgan doktoru daha önce hiç görmediğini belirterek,
"Canım çok sıkkındı, bazı olayları çok takıyordum. Birine saldırmayı kafaya koydum, doktorla hastanın baş başa kalabildiği tek ortam psikiyatri olduğu için randevuyu oradan aldım. Doktor odasına girince hiçbir tartışma olmadan direk sakladığım orağı çıkarıp saldırdım"
dedi.

Ev hapsinde tutulacak


Ali Sırrı K. isimli şahıs Rize İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye çıkartılırken, savcılıktaki sorgusunda "Nasıl olduğunu anlamadım, pişmanım" dediği öğrenildi. Psikolojik sorunları olduğu belirtilen şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, ilk duruşmasına kadar ev hapsinde tutulacak.


#rize
#doktor
#sağlık çalışanı
#şağlıkta şiddet
#orak
#saldırı
3 yıl önce