Bir gün bile beklenemez

CHP’de kurultay bilmecesi sürüyor. Genel merkez ısrarla ‘imzalar yetersiz’ derken Muharrem İnce’den sert bir uyarı geldi: Bir gün bile beklenemez. Kurultay için sayısal yeterliliğin de ve siyasal isteğin de fazlasıyla mevcut olduğunu iddia eden İnce, “Genel merkez sorunu anlamıyor. Bu ciddiyetsiz anlayışla yerel seçimlere gidilmesi durumunda sonuçları tahmin etmek zor olmayacaktır” dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Muharrem İnce

CHP’deki imza tartışması devam ediyor. Kongre için noter tasdikli imza verdiği halde belgeleri Genel Merkeze ulaştıramayanlar için bugün son gün. İmzacıların lideri Muharrem İnce ise süreçle ilgili açıklama yaparak Genel Merkez’e tepki gösterdi.

“CHP, yaşanan gelişmelerden sonra kurultay için bir gün bile beklememelidir çünkü kurultayın toplanması kararı artık delegelerin sayısının yeterli olup olmadığı aşamasını çoktan geçmiştir” değerlendirmesini yapan İnce, sayısal yeterlilik ve siyasal isteğin delege ve üyelerde fazlasıyla mevcut olduğunu belirtti. İnce, şunları kaydetti:

BÖYLE YEREL SEÇİME GİDİLMEMELİ

‘İmza bulamazlar’ söylemiyle başlayan lakaytlık, ‘Şu kadar imza getirin kurultayı hemen toplayalım’ iddiasına dönüşmüştür. Karşımızda duran sorunu algılamaktan uzak olan bu açıklamalar, imzalar verildiğinde ise sorumsuz ve keyfi değerlendirmeler yapılarak sürdürülmüştür.

Bu görüntü kendi örgütüne, seçmenine ve halkına yabancılaşma görüntüsüdür. Bu tutarsız zihin hali, akıl tutulmasına yakalanma halidir. Önümüzde hazırlıklarına süratle başlanması gereken bir yerel seçim var. Bu ciddiyetsiz anlayışla seçimlere gidilmesi durumunda sonuçları tahmin etmek zor olmayacaktır. Siyaset sokağa karşı, halka karşı yapılamaz. Parti olmak, partili olmak, halkla birlikte hareket edildiğinde amaca uygun sonuçlar ortaya çıkarır. Partiler, ulaşılması hedeflenen toplumsal amaçlar için, en güçlü kurumsal araçlardır. Onları değerli kılan amaçlarıdır, idealleridir. Kişiler ya da kişisel çıkarlar değildir.

Öte yandan çağrı heyetince olağanüstü kurultaya yönelik toplandığı ifade edilen delege imzalarının detayı paylaşıldı. Buna göre, 630 imza toplandığı, Parti Meclisinden 13, milletvekillerinden 10, İstanbul’dan 73, İzmir’den 27, Ankara’dan 23 delegenin imza verdiği belirtildi. Olağanüstü kurultay çağrısının Tunceli, Sinop, Çankırı ve Amasya’daki delegelerden karşılık bulmadığı ifade edildi.

ODTÜ savunmada

Bayrama özel10 bin ek sefer

Türkiye doğalgaz ihraç edecek