Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Paşinyan sonunda pes etmek zorunda kaldı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ruslan Kazakbaev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu: "Her seferinde ateşkesi bozan, savaş isteyen Ermenistan oldu. Ermenistan da bunun bedelini ağır ödedi. Paşinyan sonunda pes etmek zorunda kaldı" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı.

Ermenistan zulmü ve 30 yıllık işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarıldığını Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tüm dünyaya duyurmuştu. Konuyla ilgili olarak kameralar karşısına geçen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev zaferi ilan etmişti. İmzalanan anlaşma ile Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ çatışmasına son verildiği duyuruldu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ateşkes için ortak bir bildiri imzalandı.

"PAŞİNYAN PES ETMEK ZORUNDA KALDI"

DÜNYA
Paşinyan'ın "parfümüm çalındı" paylaşımına tepki yağdı: Topraklarımız gitti başbakan parfüm diyor!

"AZERBAYCAN İÇİN ZAFERDİR"

Son günlerde bu girişimler olduğu zaman iletişim halindeydik. Gerek Azerbaycan ve Rusya ile temas içindeydik. Dün gece ateşkes imzalandı 3 ülke arasında, şimdi bunun nasıl gözetleneceği ve denetleneceği konusu var.

30 yıldır işgal edilen bölgeler geri alınıyor. 7 rayon bölge ve Karabağ işgal atlındaydı buraların tamamı kardeş Azerbaycan’a teslim edilecek. Azerbaycan ordusu zaten 4 tanesini almıştı. Kelbecer ve Laçin’in Azerbaycan’a iadesi de anlaşmanın içinde var. 15 Kasım’a kadar Kelbecer ve 1 Aralık’a kadar Laçin’in verilmesi netleşmiş oldu” diye konuştu.

DÜNYA
Paşinyan: Eylemciler bilgisayarımı, saatimi, parfümümü ve ehliyetimi çalmış

"BUNUN BEDELİNİ ÖDETİRLER"

Çavuşoğlu, savaşı başlatanın Ermenistan olduğunu hatırlatarak, “Ermenistan her defasında çatışma hattındaki sivillere ve Azerbaycan güvenlik güçlerine saldırdı. Hem işgalcisin hem de saldırgansın bunun bedelini ödetirler. Güçlü Azerbaycan ordusu ve Azerbaycan halkı gücünü göstermiştir. Bundan sonra desteğimiz tamdır. Bu bir ders olsun inşallah diğer çalışmaları ve gelişmeleri takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Ermenistan'da Paşinyan'a büyük öfke: Hükümet binası basıldı

DÜNYA
Paşinyan yenilgiyi ilan etti ve Ermenistan Karabağ’da teslim oldu

DÜNYA
Aliyev'den Ermenistan Başbakanına: Ne oldu Paşinyan?

DÜNYA
Azerbaycan'da on binler sokağa döküldü: Dağlık Karabağ'da varılan anlaşma coşkuyla kutlanıyor

DÜNYA
İlham Aliyev'den tarihi zafer konuşması: Paşinyan anlaşmayı korkakça imzalayacak