Bir evladı şehit olan bir evladı da PKK tarafından kaçırılan evlat nöbetindeki annenin yürek burkan hikayesi

Diyarbakır’da HDP binası önünde 353 gündür oturma eylemi yapan ailelerin arasında yer alan Hakkarili Necibe Çiftçi'nin hikayesi yürekleri dağladı. İlk günlerden itibaren evlat nöbetine devam eden Çiftçi'nin bir oğlu terör örgütü tarafından şehit edilirken bir oğlu da örgüt tarafından dağa kaçırıldığı belirtildi. Evlat nöbetinde açıklamalarda bulunan anne Necibe Çiftçi, “Torunum bana diyor; ‘Nene benim babamı zalimler öldürdü, Allah rızası için benim amcamı zalimlerin elinden kurtar’ bende o zalimlerin elinden oğlumu kurtarana kadar bu mücadelemi sürdüreceğim” dedi.

Necibe Çiftçi

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP il başkanlığı binası önündeki sürüyor. 3 Eylül’de başlatılan oturma eylemi 353 gününe girerken, 5 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Roşat için Hakkari’nin Şemdinli ilçesinden gelerek oturma eylemi yapan anne Necibe Çiftçi, bir evladının dağa kaçırıldığını bir oğlunun da terör örgütü PKK tarafından şehit edildiğini hatırlatarak oğlunun nasıl dağa kaçırıldığını ve diğer oğlunun nasıl şehit edildiğini anlattı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/20/02/24/resized_66a21-A094331_02.jpg

GÜNDEM
PKK tarafından kızı dağa kaçırılan anne: Şeyma’yı ölü ya da diri alacağım

Çocukları kandırarak önce HDP'ye oradan da dağa götürmüşler

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/08/20/02/24/resized_c121b-A094331_03.jpg

GÜNDEM
Oğlum gelse de kalkmam: HDP binası önündeki evlat nöbeti aylardır devam ediyor

Ben oğlumu ve o zalimlerin elinden kurtaracağım

Dağa kaçırılan oğlu Rojhat’ın amcasının oğlu ile birlikte 2015 Eylül ayının 15’inde parka gittiğini belirten anne Çiftçi, “Çocuklar parkta 2- 3 kişi yanlarına gelmiş çay ısmarlamışlar. çay içmişler o çaydan sonra çocuklar kendinden geçmiş o çocukları almışlar akşam üzeri bir sarı taksiye bindirip götürüp dağda PKK’ya teslim etmişler. Sonra çocuğum kayboldu bir ay üstünden geçmeden ben ve diğer oğlum Sami Çiftçi kalkıp peşinden gittik. PKK’nın kamplarına gidip dolaştık. Hangi kampa gittikse bize dediler. Bu sırada diğer çoğumda benimde yanımdaydı. Yanımda bulunan çocuğumda onlara, ‘Nasıl bir devlet bir çocuğu ya da kişiyi yakalarsa nerede olduğunu söylüyor. Bizde gidip o çocuğu görüyoruz. Ama siz bizlerin çocuklarını kaçırıp sonrada kayıp ettiriyorsunuz’ diyerek tepkisini gösterdi. Ondan sonra biz geri döndük. Aradan 2 yıl geçtikten sonra 2017 Temmuz ayının 22’sinde gece yarısı PKK’lılar bizim bulunduğumuz eve geldiler. Önce elektrikleri kestiler, ardından Sami Çiftçi’yi zorla evin içerisinden çıkarıp ahıra götürüp elini ve gözlerini bağladıktan sonra insafsızca şehit ettiler. Benim bir ciğerim vardı o ciğerimi ikiye böldüler. Hem bir oğlumu dağa kaçırıp mağaralara mahkum ettiler, hem de gelip diğer oğlumu şehit ettiler. Şimdi benim torunum bana diyor; ‘Nene benim babamı zalimler öldürdü, Allah rızası için benim amcamı zalimlerin elinden kurtar’ diyerek bana sitemde bulunuyor. Ama inşallah Allah’ın izniyle devletin gücüyle ben diğer çocuğuma kavuşacağım ve o zalimlerin elinden kurtaracağım” şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Evlatlar PKK’nın pençesinden kurtuldukça, ailelerin evlat nöbetine katılımlar devam ediyor

Oğlum Rojhat senin kardeşini devlet öldürmedi PKK’lılar öldürdü

GÜNDEM
İşte HDP gerçeği: PKK’nın ikna odası

GÜNDEM
HDP il binasında filmle PKK için ikna seansı yapmışlar