Diyarbakır'da polis servis aracına bombalı saldırı: Biri sivil sekizi polis dokuz kişi yaralandı

Diyarbakır'da Mardin yolu üzerinde polis servis aracının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda birisi sivil sekizi polis toplam dokuz kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında beş kişi gözaltına alındı.

Haber Merkezi Diğer
Diyarbakır'da bombalı saldırı

Diyarbakır Mardin karayolu üzeri canlı hayvan borsası yanında yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombalı araç, polis çevik kuvvet aracının geçtiği sırada patlatıldı.

Patlamanın kent genelinde de duyulduğu bilgisi paylaşıldı.

Dokuz yaralı

Yaralıların olduğu öğrenildi. 112, İtfaiye ve özel harekat olay yerine sevk edildi. Hain saldırıda birisi sivil sekizi polis toplam dokuz kişi yaralandı.

İki kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklama "Diyarbakır’da göreve giden polis aracımız geçerken 05.10'da park halindeki araçta patlama meydana gelmiştir. Tedbiren polis arkadaşlarımız hastaneye götürülmüşler ve ayakta tetkikleri yapılmıştır. Olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişi gözaltına alınmıştır." dedi.

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliği, Çevik Kuvvet minibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda birisi sivil sekizi polis dokuz kişinin hafif yaralandığını bildirdi.

Valilikten yapılana açıklamada, bugün sabah saat 05.10 sıralarında göreve giden Çevik Kuvvet minibüsüne geçişi esnasında yol kenarına park edilmiş araç patlatılmak suretiyle terör saldırısı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, zırhlı Polis Minibüsü içerisinde bulunan dokuz kişi kontrol amaçlı hastanelere sevk edilmiş olup, herhangi bir hayati tehlikeleri bulunmamakta olduğu ifade edildi.

Saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı ise beşe yükseldi.

Araç kiralık

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su da dokuz polisten yedisinin taburcu olduğunu açıkladı.

Su, “Yaralı olan arkadaşlarımız sadece kontrol amaçlı hastaneye sevk edildi. Dokuz polis arkadaşımızdan yedisinin ayakta tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu oldu. İki arkadaşımız da hastanede kontrol altında. Herhangi bir hayati tehlikeleri yok. Birkaç saat kadar iki arkadaşımız da taburcu olur. Meydana gelen patlamada iki şüpheli gözaltına alındı. Patlama, bir araç kiralanma suretiyle yol kenarına getiriliyor. Aracı kiralayan şahsı ve olay sonrası onu götüren taksi şoförünü gözaltına aldık. Olay ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Olayı gerçekleştirenlerin terörle bağlantısının olup olmadığı hakkındaki çalışmalarımız devam ediyor. O tür bilgiler de bulunmakla birlikte değerlendirme yapıyoruz. Yaralı arkadaşlarımızdan biri sivil diğerleri polis” dedi.

Bakan Koca: Yaralılarımızın genel durumları iyi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Diyarbakır’da polislerimizi taşıyan servis aracının yanında başka bir aracın patlaması sonucu 8 polisimiz yaralanmıştır. Görevlendirilen ambulanslarla hastanelere nakledilen yaralılarımızın genel durumları iyi. Çok geçmiş olsun." açıklamasında bulundu.

Kalın: Bunun bedelini ödeyecekler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Diyarbakır’daki bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Yaralanan polis kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum. Failler cezasız kalmayacak. Ülkemizin huzur ve güvenliğine kastedenler bunun bedelini ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Çelik: Diyarbakır huzur ve güven şehridir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de "Diyarbakır polisimize yapılan saldırıyı lanetliyoruz! Polislerimize geçmiş olsun. Diyarbakır annelerinin duaları onlarla beraber olsun. Diyarbakır huzur ve güven şehridir. Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve arkasındakiler hakettikleri cevabı alacaktır." açıklamasında bulundu.

Altun: Terörle mücadelemize her alanda devam edeceğiz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun konuyla ilgili "Diyarbakır’da gerçekleştirilen terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum. Saldırıyı düzenleyen teröristler bunun bedelini ödeyecektir. Terörle mücadelemize her alanda devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

MSB'den açıklama

Hain saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama yapıldı.

Açıklamada "Diyarbakır’da Çevik Kuvvet polislerimizi taşıyan servis aracına gerçekleşen bombalı terör saldırısında yaralanan polislerimize ve sivil vatandaşımıza acil şifalar diliyor, Emniyet Teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Asker-polis başta olmak üzere milletimizin huzuru ve güvenliği için görev yapan tüm güvenlik birimleri, terör örgütlerine karşı omuz omuza mücadeleye devam edecek. Nerede olursa olsun asil milletimizi terör belasından kurtarmak için mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde sürecek!" ifadelerine yer verildi.

FOTOĞRAF 25
Diyarbakır'da polis aracına bombalı saldırı: Biri sivil 8 polis memuru yaralı
Diyarbakır Mardin yolu üzeri canlı hayvan borsası yanında yolun sağ tarafına park etmiş halde bekleyen bombalı araç, polis çevik kuvvet aracının geçtiği sırada patlatıldı. Patlama nedeniyle bir sivil 8 polis memuru yaralandı. 112, İtfaiye ve özel harekat olay yerine sevk edildi. Bakan Soylu yaralanan polis memurlarının tedbiren hastaneye götürüldüğünü ve olayın faili olduğu değerlendirilen iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Diyarbakır'da ambulans ve tır çarpıştı: 2'si ağır 6 yaralı
Diyarbakır - Silvan kara yolu Lice yol ayrımında hasta taşıyan ambulansla ile tırın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2'si ağır 6 kişi yaralandı.