Emine Erdoğan: Geleceğin bilim ve teknoloji dünyasında kadınlarımızın daha etkin yer alması dileğiyle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "Apollo 11'in aya iniş sistemi için kod yazan bilim insanı bir kadındı. Ekip lideri Margaret Hamilton, 'yazılım mühendisi' terimini de bilim dünyasına kazandıran kişiydi" diyerek, geleceğin bilim ve teknoloji dünyasında kadınların daha etkin yer almasını dilediğini belirtti.

Haber Merkezi AA
Emine Erdoğan

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, geleceğin bilim ve teknoloji dünyasında kadınların daha etkin yer almasını diledi.

Emine Erdoğan, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, 11 Şubat Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü'nü kutlayarak, şunları kaydetti:

  • "Apollo 11'in aya iniş sistemi için kod yazan bilim insanı bir kadındı. Ekip lideri Margaret Hamilton, 'yazılım mühendisi' terimini de bilim dünyasına kazandıran kişiydi. Geleceğin bilim ve teknoloji dünyasında kadınlarımızın daha etkin yer alması dileğiyle."

Emine Erdoğan da 'nasıl başladı' akıma katıldı

Emine Erdoğan oktaki maharetlerini sergiledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Astana ziyaretine eşlik eden eşi Emine Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan, Kazakistan'da Kazak halkının kültürünün sergilendiği etnik köyü ziyaret etti. Gerçekleştirilen spor etkinliklerine ilgi gösteren Emine Erdoğan, ok atışı yaptı.

Emine Erdoğan paylaştı: Cumhurbaşkanımızı Leblebi ile uğurladık

Bakan Selçuk: Astronotlarımızın kadın olup olmayacağını konuştuğumuz bir dönemdeyiz