'Heart' tişörtü giydi emniyeti alarma geçirdi

Bursa'da üzerine "Heart" yazılı tişört giyip çarşıya çıkan vatandaş polisi alarma geçirdi. Vatandaşların 'Heart' yazısını 'Hero' diye okuyunca polise ihbarda bulunduğu öğrenildi.

Haber Merkezi İhlas
İfadesi alınan Özkan Güngör yaşadıklarını anlattı.

Bursa'da üzerine "Heart" yazılı tişört giyip çarşıya çıkan vatandaş polisi alarma geçirdi.

Turistik Koza Han'da FETÖ üyelerinin giydiği "Hero" tişörtüyle bir vatandaşın gezdiği ihbarını alan polis ekipleri seferber oldu.

  • 'Hero' değil 'Heart'
  • Çarşıda "Hero" tişörtü giydiği iddia edilen Özkan Güngör'ü gözaltına aldı. Ancak tişörtte "Hero" değil, "Heart" yazılı olduğu anlaşıldı.

İhbarda bulunan vatandaşların tişörtteki yazıyı yanlış okuması sonucu ifadesi alınan şahıs daha sonra serbest bırakıldı.

Tişörtündeki yazı yanlış okunduğu için bunların başına geldiğini ifade eden Özkan Güngör, "Üzerime giydiğim tişörtte İngilizce Heart yazıyordu. Kozahan'da gezerken vatandaşlar benim tişörtümdeki yazıyı Hero olarak okuyup ihbar etmişler. Bir anda polisleri karşımda görünce şaşırdım. Olayın yanlış anlaşılma olduğu ortaya çıkınca rahat nefes aldım" dedi.

Darbecinin 'Hero' tişörtüne soruşturma

'Suikast timi' davasındaki 'Hero' tişörtünün sırrı çözüldü

Skandal "HERO" tişörtünün detayları ortaya çıktı
Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, tişört ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Başsavcı Yavuz, “Bu tişört bizim cezaevi kantinimizden bu sanığa verilmiş bir tişört değil. Tişört sanık Gökhan Güçlü'nün kız kardeşi tarafından 24 Mayıs 2017 tarihinde PTT kargoya veriliyor. 30 Mayıs 2017 tarihinde bizim cezaevine gönderiliyor. Bahar Güçlü 22 Mayıs'ta da sanık Gökhan Güçlü'ye bir mektup yazıyor. Tişört mektup ile birlikte geliyor. Tişört kargonun geldiği gün sanığa teslim ediliyor. 2 Haziran'da da mektup komisyon tarafından okumasının ardından sanığa teslim ediliyor” dedi.