Hırsızlardan 'pes' dedirten yöntem: İşçi kılığına girip güpegündüz 2 bin 200 metre kabloyu çaldılar

İstanbul Bakırköy'de gündüz vakti fosforlu yelek giyip, kamyonetle sokağa gelen kişiler, 2 bin 200 metre fiber kablo çaldı. Güzevlik kameraları tarafından görüntülenen o anlardan kimlikleri tespit edilen hırsızlar gözaltına alındı.

Haber Merkezi DHA
Hırsızların kabloları çaldığı anlar kameralara böyle yansıdı.

Olay geçen pazartesi öğle saatlerinde Yeşilköy Halkalı Caddesi'nde yaşandı. İddiaya göre, sokağa döşenecek olan fiber internet kablosunu gözüne kestiren 5 hırsız, kamyonet ile caddeye geldi.

Giydikleri fosforlu işçi yeleklerle bir kişi kabloyu tuttu diğeri ise elektrikli hızar makinesi ile kabloları kesmeye başladı. 2 bin 200 metrelik kablonun çalındığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Bakırköy'de işçi gibi giyinip 2 bin 500 metre fiber kabloyu çaldılar
Bakırköy'de gündüz vakti fosforlu yelek giyip, kamyonetle sokağa gelen kişilerin motorlu hızarla 2 bin 200 metre fiber kablo çaldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Sokağa döşenecek olan fiber internet kablosunu gözüne kestiren 5 hırsız, kamyonet ile caddeye geldi. Giydikleri fosforlu işçi yeleklerle bir kişi kabloyu tuttu diğeri ise elektrikli hızar makinesi ile kabloları kesmeye başladı. 2 bin 200 metrelik kablonun çalındığı anlar anbean kaydedildi.

Yaşanan hırsızlık sonrası yakalanan 4 hırsız polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.


Görüntülerde, iki kişinin kabloyu kestiği, iki kişinin de parçalanmış kablo parçalarını kamyonete yüklediği görüldü.

Bolulu müteahhit fotoğrafını çektiği hırsızı polise teslim etti: Yakalamak için bir hafta nöbet tuttu

Yaşanan hırsızlık sonrası yakalanan 4 hırsız polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAF 7
İstanbul'da internet kablolarını çalan hırsızlar yüzünden öğrenciler uzaktan eğitim alamıyor
İstanbul Sultangazi'de 1 ay önce çalınan bakır kablolar yüzünden internet erişimi sağlanamıyor. İnternet olmadığı için yüzlerce öğrenci uzaktan eğitim alamayarak mağdur oldu. Polis, şüpheliyi başka bir mahallede kablo çalarken suç üstü yakaladı.