İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Malesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var

Kahramanmaraş'taki deprem sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu "Malesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var" dedi. Soylu "Şu ana kadar 6'nın üzerinde en son 5 artçı olmuştu. 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6." bilgisini verdi.

Haber Merkezi Diğer
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşanan 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Hayatını kaybeden vatandaşlarımız var"

Depremden Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa'nın etkilendiğini dile getiren Soylu, "Çok yerden ihbar geliyor. Malesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Şu anda arama kurtarma ekiplerimiz bölgelere sevk edildi. Kargo uçaklarımız hazırlanıyor, bölgelere sevk edildi. İlk işimiz arama kurtarma çalışmalarını yapmak. Bunun için de bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Dördüncü seviye uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır. Bu açıdan şu andaki son durumumuz bu. Türkiye'nin birçok noktasından arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk ediliyor, biz de bakan arkadaşlarımızla bölgelere gideceğiz. Vatandaşlarımızın bulunduğu yerlerde araçları hareket ettirmemeleri önem taşımaktadır. Önceliğimiz, enkaz altından kurtarılmaları ve hastaneye sevk edilmeleridir" diye konuştu.

Dezenformasyon uyarısı

AFAD içerisinde oluşturulan basın merkezinden belirli zamanlarda vatandaşlara bilgi verileceğini ileten Soylu, "Biz hepimiz bakan arkadaşlarımızla paylaştık. Hepimiz yani depremin etkilediği bütün illere, vilayetlere bütün arkadaşlarımızla beraber geçmiş olacağız, geçeceğiz. Sosyal medyadaki dezenformasyon yanlış bilgi bu noktada bu ülkeye yapılacak en büyük ihanettir." dedi.

"22 artçı deprem meydana geldi"

Gazetecilerin, kaç deprem yaşandığına ilişkin sorusu üzerine Soylu, "Şu ana kadar en büyüğü 6.6 olan 22 artçı deprem meydana geldi. 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Bir tanesi de Nurdağı'nda oldu." ifadelerini kullandı.

Can kaybı ve yıkıma ilişkin bilgilerin sorulması üzerine Soylu, "Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz. Ancak biz bu konulardaki açıklamaları sürekli mutat bir şekilde devam ettireceğiz." değerlendirmesini yaptı.


Diyarbakır'daki depremden ilk görüntüler: Enkaz başında arama çalışmaları başladı


Gaziantep'deki depremin ardından bölgeden gelen ilk görüntüler


Diyarbakır'da deprem anı kamerada: Bina böyle yıkıldı


Kahramanmaraş Pazarcık'taki 7,4 büyüklüğünde bazı binalar yıkıldı: Enkazda arama çalışmaları başladı