Bir yakınını kaybetmiş gibi

Arama kurtarma görevlisi Tahsin Kaymak, uzun süre çalıştığı Doğanlar Apartmanı’nın enkazından bir anne, baba ve 2 yaşındaki bebeklerinin cansız bedenleri çıkarılınca gözyaşlarını tutamadı.

İzmir depreminin üçüncü gününde arama kurtarma çalışmalarına katılan Tahsin Kaymak, çalışmaların devam ettiği sırada gözyaşlarını tutamadı.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor. Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanı’ndan acı haberler gelirken kurtarma çalışmalarına katılan çalışanlar da duygusal anlar yaşıyor.

GÜNDEM
Artçı deprem nedir? Artçı depremler ne kadar sürer?

GÜNDEM
İzmir depremi kaç saniye sürdü?

3 KİŞİNİN CESEDİNİ ÇIKARDI

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/11/02/02/05/resized_df176-3d9f3bffizmir6.jpg

TÜRKİYE’Yİ AĞLATTI

Duygularını ifade eden Tahsin Kaymak, “Depremin ilk yaşandığı gün biz Türkiye Mağaracılık Federasyonu kurtarma ekipleri olarak ilk önce çadır kent kurulumundaki askerlere çadır kurma eğitimi vermek için görev aldık. Oradaki eğitim tamamlandıktan sonra Rıza Bey Apartmanı’na görevlendirildik. Rıza Bey Apartmanı’nda bizim mağaracılık sistemine özel bir güvenlik hattı ortamı oluşturulması için çalışma yaptık. Daha sonra da Emrah Apartmanı’nda çalıştık” dedi. Tahsin Kaymak’ın gözyaşlarını tutamadığı anlar sosyal medyada gündem oldu. Kaymak’ın gözyaşları birçok kişiyi duygulandırdı.

GÜNDEM
Emrah apartmanında 58 saat sonra gelen mucize kurtuluş: 14 yaşındaki İdil Şirin kurtarıldı

HEPİMİZ İNSANIZ

GÜNDEM
Depreme ilişkin değerlendirme raporu yayınlandı