İzmir'de CHP'lilerden genel merkeze 'ithal aday' tepkisi

Yerel seçimlerde yarışacak adaylarını açıklayan CHP'de aday krizi devam ediyor. Tabandan genel merkeze yönelik yapılan tepkilere bir yenisi İzmir'de eklendi. Karşıyaka ilçesinde CHP'li bir grup, Karşıyaka Belediye Başkan adayı olarak Behice Yıldız İşçimenler Ünsal'ın belirlenmesine tepki göstererek 'ithal aday' protestosunda bulundu.

İzmir'de CHP'li gruptan 'ithal aday' protestosu

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde CHP'li bir grup, Karşıyaka Belediye Başkan adayı olarak Behice Yıldız İşçimenler Ünsal'ın belirlenmesine tepki gösterdi.

CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı önünde bir araya gelen partililer, "İthal aday istemiyoruz", "Tabanın sesine kulak ver" yazılı dövizlerle slogan attı.

Grup adına açıklama yapan belediye başkan aday adaylarından Serdar Yavaşoğlu, Karşıyaka'nın sokaklarını bilmeyen, ilçeyle ilgili projesi olmayan adayın atanmasını protesto ettiklerini söyledi.

Genel merkez tepki gösterdiler

"Genel merkez, bizlere 'ön seçim yapacağız' dedi, yapılmadı. 'Eğilim yoklaması yapacağız' dediler, yapılmadı. 'Anket yapıp halka soracağız' dediler, o da yapılmadı. 28 aday adayı mülakata girdi ama atanan arkadaş ne mülakata girdi, ne bir gün ilçeye geldi."

Yavaşoğlu, adayın yeniden belirlenmesini istediklerini söyledi.

Belediye başkan aday adaylarından Buket Mertoğlu Gürpınar ise CHP'de emeği olmayanların belediye başkan adayı olmaması gerektiğini belirtti.

GÜNDEM
CHP'nin Bismil adayı Abdurrahim Sönmez cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı

GÜNDEM
CHP'li Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş anma töreninde pişkin pişkin sırıttı

GÜNDEM
Hataylılar CHP'li Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı 6 Şubat depremleri anmasında "istifa" sloganlarıyla kovdu

GÜNDEM
CHP üçe bölündü: Şimdi de Çankaya krizi

GÜNDEM
'Hatay'da alternatif bulamadık' diyen CHP'ye parti içinden Lütfü Savaş salvoları

GÜNDEM
CHP dört büyükşehir adayını daha açıkladı: Tepkilerin odağındaki isim değiştirildi