Kaçak yapılar artmaya başladı akıllara tek soru geldi: CHP'li belediyelerin seçim yatırımı mı?

14 Mayıs günü yapılacak seçimlere sayılı günler kaldı. Seçim sürecini değerlendiren bazı fırsatçılar, imar izni olmayan yerlere belediyelerin de göz yummasıyla inşaat yapmaya başladı. Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı doğasıyla ünlü Göcek'te bulunan zeytinlikte yapılan inşaat tepkiye ve şikayete neden oldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
CHP'li belediyede kaçak yapılar artmaya başladı

Muğla ili Fethiye ilçesine bağlı Göcek tatil beldesinde Fehmi Güler adına kayıtlı kaçak inşaat yapıldığı iddia edildi. Avukat Mahmut Öztürkler, tüm itirazlara ve cezalara rağmen inşaatın yapılmaya devam ettiğini belirtti.


Öztürkler" İnşat alanı zeytinlik, orman alan içerisinde Özel Çevre Koruma bölgesinde ve SİT alanı içerisinde olmasına rağmen hiçbir ruhsat izin almaksızın devam etmektedir. Öyle ki, bu kaçak yapılar Fethiye Belediyesi tarafından ilki 01.11. 2022 tarihinde 2 defa mühürlenmiştir. Mühür fek edilerek inşaata devam edilmektedir" dedi.

Savcılık dışında Cimer'e şikayette bulunduklarını anlatan Öztürkler " İnşaat yapılan arsanın 1.000 m2 olmasına rağmen, sanki 20.000 m2 arsa varmış gibi imarsız, zeytinlik ve ormanlık alanda 4 katli otel inşaatı yapmaktadırlar. Bu gibi yerlerde en fezla 60 metre kare yapı izini verilmektedir" değerlendirmesinde bulundu.


Fethiye Belediyesi'nin sorumluklarını yerine getirmediğini iddia eden Öztürkler "14 Mayıs Genel Seçimleri dolayısıyla kendisine müdahale edilmeyeceğini düşünen bu kişiler, inşaat devam etmektedir "dedi.


CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne tepki: Fethiye'yi foseptik kokusu sardı

CHP'li Muğla Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'nın, tatilci vatandaşın aracını tekmelediği anların görüntüsü ortaya çıktı

CHP'nin küfürbaz başkanı: 12 dakikada 68 küfür!

CHP'nin küfürbaz başkanı disipline sevk edildi

CHP'de Tanju Özcan ve Alim Karaca için karar çıktı: İhraç değil uyarı cezası