Karamollaoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü haramdır

Daha önce Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküp doğal gaz rezerviyle ilgili "Marifet o kaynağı bulmak değil" ifadelerini kullanan, Yüksek Hızlı Tren'in hizmet olmadığını söyleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dan yeni bir açıklama geldi. Çanakkale Boğazı'nda yapımı süren ve tamamlandığında 35 dakikalık yolu 6 dakikaya indirecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü eleştiren Karamollaoğlu, "Emin olun bu haram. Siz yokluğun içinde bu israfı nasıl izah edersiniz" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bu kez de yapımı tüm hızıyla süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nü eleştirdi.

'Buna nasıl hizmet dersiniz'

Köprünün yapılasını israf olarak gören Karamollaoğlu, "Emin olun bu haram. Bu Zafer Havaalanına benzer. Siz yokluğun içinde bu israfı nasıl izah edersiniz. Bunun adına da hizmet dersiniz" ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu yine şaşırtmadı: Karadeniz'de doğal gaz bulmak marifet değil

Temel Karamollaoğlu'ndan yatırım açıklaması: Durdurulmalı

Türkiye'nin marka projelerinden biri olacak

  • Tamamlandığında "Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin marka projelerinden biri olacak köprü ile Pekin'den Londra'ya kesintisiz ticaret yolu oluşturma hedefine doğrudan katkı sunulacak. 1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde feribotla 30 dakikada geçilen ancak bekleme süresiyle bir saati bulan Çanakkale Boğazı'ndaki seyahat süresi 6 dakikaya kadar inecek.

Temel Karamollaoğlu'nun saniyeler içindeki İHA-SİHA çarkı
Bir televizyon kanalına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, "İHA ve SİHA'ların yapımıyla ilgili dışarıya muhtacız." dedikten dakikalar sonra kendisine ulaştırılan bilgiler ışığında söylediklerinde düzeltme yaparak, "%98 yerli yapıyormuşuz." dedi.

FOTOĞRAF 30
1915 Çanakkale Köprüsü'nde önemli gelişme: İki kıtayı birleştirecek halat montajına başlandı
Çanakkale Boğazı'nda yapımı sürdürülen ve tamamlandığında 35 dakikalık yolu 6 dakikaya indirecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde en önemli bölüme geçildi. "Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak köprüde kuzey yönlü geçici çalışma halatı montajına başlandı. Çalışmanın tamamlanmasıyla Avrupa ve Asya kıtaları bir halatla birleştirilmiş olacak.

Bakan Karaismailoğlu'ndan 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin açıklama: Bir saatlik yol altı dakikaya inecek