Kemal Kılıçdaroğlu iki isme bakanlık vadetti: Terör örgütünü öven skandal sözleri ortaya çıktı

Türkiye, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanmış durumda. Terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı olan HDP'nin de desteğini alan Kılıçdaroğlu'nun bakanlık vadettiği iki isim ise tepki topladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Akın ve Muharrem Erkek'i yanına alarak verdiği mesajda "Çanakkale ve Balıkesir'in birer bakanı olacak" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun söz konusu açıklaması ise Muharrem Erkek'in terör örgütünü öven sözlerini akıllara getirdi.

Haber Merkezi Diğer
Bakanlık vadedilenlerden Muharrem Erkek daha önce terör örgütünü öven ifadelerde bulunmuştu.

Yedili Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim programı kapsamında yapmış olduğu bir konuşmada bakanlık vadettiği 2 ismi açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Akın ve Muharrem Erkek'i yanına alarak ''Çanakkale ve Balıkesir'in birer bakanı olacak" dedi.


Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından ise akıllara CHP'li Muharrem Erkek'in terörü öven sözleri ve mahkeme basma skandalı geldi.


'Sınırımızda PYD olsun'


Muharrem Erkek terör örgütünü öven ifadeler içeren konuşmasında, "Suriye ve Irak'tan bahsedildi. Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiçbir sakıncası yok. Biz yalnızca bölgemizde değil, Ortadoğu da barışı tesis etmek zorundayız." ifadelerini kullanmıştı.


Mahkeme heyetine sesini yükseltmişti


Görevinden uzaklaştırılan CHP'li Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yargılandığı 'usulsüzlük' davasında da mahkemenin verdiği karara itirazda bulunan Muharrem Erkek beraberindeki Seyit Torun, Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile mahkeme heyetine bağırarak itiraz etmişti.



Başdanışmanı Türk bayrağı kaldıran Kılıçdaroğlu: Bayrak kırmızı çizgimizdir

Kılıçdaroğlu iki ismi işaret etti: Balıkesir'in ve Çanakkale'nin birer bakanı olacak

CHP yandaşı Can Ataklı panikledi: 'Pire için yorgan yakmayın' diyerek Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceklere yalvardı